ERÜ'lü öğrenciler tepkiye devam ediyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ)'de uygulamalı derslerin sınavlarının yüz yüze olması kararı öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler tepkiye devam ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde...

ERÜ'lü öğrenciler tepkiye devam ediyor

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi tüm vatandaşları derinden sarstı.

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem, ülkede birçok sektörde aksamaya sebep olurken eğitimde de aksaklıklar yaşandı.

Üniversitelerde ise online eğitime geçilmişti.

Erciyes Üniversitesi'nde ise final ve bütünleme sınavlarının online, uygulamalı derslerin sınavlarının ise yüzyüze olacağı kararlaştırılmıştı.

Bu karara Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Diş Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencileri tepki amaçlı eylem yaptı.

Öğrenciler tepkilerini sürdürüyor. 

Bu kapsamda öğrenciler "ErciyesOnlineİstiyor" kullanıcı adı ile twitter'da seslerini duyurmaya devam ediyor.

ERÜ'lü öğrenciler tepkiye devam ediyor

"Kıymetli Rektörümüz ve Dekanımız,

Günlerdir süren mücadelemizde bizlerin yanında olmadığınız için teşekkür ederiz.

Günlerce bütün üniversitedeki arkadaşlarımızla beraber bir mücadele için çabalayıp uğraşıyoruz defalarca mail dilekçe çok sayıda sosyal medya üzerinden vb. şekilde bizim sesimizi duymanız için çok çabaladık. Fakat sizler bizlerin isteğini senato tarafından oylamaya bile sunulmadan konuyu kapattınız. Geçen senelerden de duyulmadığı gibi okulumuzda birden fazla intihar oldu eğitim sisteminden kaynaklı umarım bu eşitsizlik ve haksızlıktan dolayı tekrar böyle bir şeyle karşılaşmayız. AsIında sizlerden çok zor bir şey istemedik. 6 şubatta meydana gelen depremden bizlerin Kayseri'de olmamıza rağmen ne kadar etkilendiğimizi biliyorsunuz kaldı ki Kayseri de deprem bölgesi içerisine alındı. Diğer deprem bölgesinde yaşayan insanlar evlerini işlerini en önemlisi hayatlarını kaybetti ve okulumuzda yüzlerce kişi bu şekilde. Bu gün sayın dekanımızın dediği gibi bizler demagoji ve manipülasyon yapıyormuşuz. Bu sözünü depremde ailesinden birini kaybetmiş ilerde meslektaş olacağımız bir tıp öğrencisine demek, bu gerçekten dekanımızın bizim ne kadar yanımızda olduğunu gösterdi. Bu gün o kadar kalp kırıldı. Arkadaşlarımız üzüldü. Biz gerçekten fazla bir şey istemedik 6 şubattan beri aldığımız online eğitimin Türkiye'deki diğer üniversiteler gibi eşitlik ilkesi ve YÖK'ün tavsiyesi üzerine online şekilde yapılmasını istedik fakat bizlerin yanında olmayan bir üniversitemiz var. Bir eli geçmeyecek sayıda üniversite kaldık, lütfen bizlerin yanında olun ve aldığımız online eğitime dayanarak diğer üniversiteler gibi online sınava girmek istiyoruz.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ONLİNE SINAV İSTİYOR"