ERÜ'den İzmir Marşı açıklaması

Erciyes Üniversitesi bahar şenliklerin de İzmir Marşı'nın söylenmesi üzerine sosyal medyada gündem olan görüntülere bir açıklama da Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve şenliklerde sahne alan DJ' den geldi.

ERÜ'den İzmir Marşı açıklaması

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrenci Konseyi tarafından bahar şenliklerinde öğrencilerin İzmir Marşı’nı söylemesinin siyasi tarafa çekilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Erciyes öğrenci konseyi tarafından yapılan açıklamada; “Erciyes Üniversitemizde pandemi dolayısıyla uzun süredir sosyal aktiviteden uzak kalan öğrenci arkadaşlarımızın yoğun isteği üzerine Erciyes üniversitesi üst yönetiminin bizlere verdiği destek ile Üniversitemizde 21. Erciyes Üniversitesi bahar şenlikleri düzenlendi. Dört gün boyunca devam eden şenliklerde öğrenci arkadaşlarımız, sportif faaliyetler, yarışmalar, öğrenci kulüplerinin organize ettiği gösteriler ve son olarak da konserler ile final sınavları öncesi büyük bir moral depoladı. Türk Gençliğinin, Milli Mücadelenin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele ruhunu temsil eden İzmir Marşını da siyaset üstü görmek gerektiğini herkese hatırlatmak isteriz. Ayrıca öğrencilerimizin ve gençliğimizin tarih boyunca süregelen coşkuyla ve ortak değerlerine gösterdiği sevgi ve saygıyla söylemiş olduğu İzmir Marşı’nın siyasete alet edilmesinden duyduğumuz rahatsızlığımızı da ifade etmek istiyoruz. Çünkü bu etkinlik öğrencilerin birlik ve beraberlik içinde coşku ile eğlenmelerini amaçlamıştır. Erciyes Üniversitesi öğrencileri, siyasi görüş fark etmeksizin her daim milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanı, milleti ve devletinin yanındaki duruşunu dün olduğu gibi, bugün ve yarın da sergilemeye devam edecektir. Bizler İzmir Marşı’nı siyasi bir amaçla söylemedik. Türk Ordusu’nun Kurtuluş Savaşı’nda İzmir’e girişini konu alan İzmir Marşı hiçbir siyasi partinin değil; bu aziz milletin marşıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de hepimizindir.” İfadelerinde bulundu.

'Eşsiz güzelliğin siyasi tartışmalara konu olmasına üzüldük'

İzmir Marşı 'nı söylediği konserde sahne alan DJ, “Erciyes Üniversitesi’nin ve öğrencilerinin yapmış olduğu eşsiz güzelliğin siyasi tartışmalara konu olmasına üzüldük diyerek şu açıklamada bulundu: 23 yıllık profesyonel sahne hayatımda bu vatanın bir öz evladı olarak tüm performanslarımın finallerini ülkemin eşsiz marşları ile taçlandırarak sonlandırdım. Erciyes Üniversitesi bahar şenliklerindeki İzmir Marşı’nı da siyasi bir amaçla değil, içimizdeki gerçek Atatürk sevgisi ve aşkıyla gür bir sesle söyledik. Mustafa Kemal Atatürk, ulus bilincimizi körükleyen, istisnasız hepimizi birleştiren en önemli manevi değerimizdir. 80’li yıllarda doğmuş bir Türk genci olarak bugünün gençleri ile aynı duyguları sahnemde paylaşıyor olmak, okul yıllarımızda hep bir ağızdan okuduğumuz İstiklal Marşı’mızdaki maneviyat ile özdeştir. Erciyes Üniversitesi’nin ve öğrencilerinin bu yapmış olduğu eşsiz güzelliğin siyasi tartışmalara konu olmasına üzüldük. Bunu yerine gençlerimizin içindeki bu coşkuyu kutlamak ve alkışlamak en doğrusudur. Konuları farklı durumlara çekmek yerine içinde bulunduğumuz güzelliklerin tadını çıkarmalı, anı yaşamalıyız. İzmir Marşı, bu milletin marşıdır. Türk gençliğinin gür bir sesle sahip çıktığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizindir” ifadelerini kullandı.

>>Tülay Pala