ERÜ'de Zehirli Yılan Görüldü – Avcıyken Av Olacaktı

Erciyes Üniversitesi kampüsünde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yılan görülmesi, hem öğrenciler hem de üniversite çalışanları arasında korku ve endişe uyandırdı. Ayrıca saksağan kuşunun yılanı yakalamaya çalıştığı görüntüler an bean kaydedildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ERÜ'de Zehirli Yılan Görüldü – Avcıyken Av Olacaktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi kampüsünde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yılan görülmesi, hem öğrenciler hem de üniversite çalışanları arasında korku ve endişe uyandırdı. 

Yiyecek bulmak için sık sık yüzeye çıkıyorlar

Türkiye genelinde bu yıl yılanların daha fazla görülmesi, iklim değişikliklerinin ve hava sıcaklıklarındaki artışın bir sonucu olarak değerlendirildi. Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar, kış uykusundan uyanarak daha sık yüzeye çıkıyor ve yiyecek arayışına girdi. Bu durum, insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda yılanlarla karşılaşma olasılığını artırdı. 

Erciyes Üniversitesi kampüsünde çekilen görüntülerde öğrencilerden biri, kampüsün asfalt yolunda ilerleyen yılanı fark etti ve bu anı cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde yılanın asfalt kenarına doğru ilerlerken, bir saksağan kuşunun dikkatini çektiği ve kuşun yılana doğru hamle yaptığı görüldü.

Besin kaynakları gelengi…

Öte yandan Erciyes Üniversitesi kampüsünde gelengilerin yoğun olarak yaşadığı biliniyor. Yeraltında yaşayan gelengi gibi küçük hayvanların yılanlar için önemli bir av kaynağı olduğu ve yılanların kampüste görülmesinin nedeninin bu olabileceği ön görüldü.