Erdoğan: 'Ülkemizin bütünlüğünü canımız pahasına koruyacağız'

AK Parti İstanbul milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu aziz şehri ve bu güzel ülkeyi örselemek için fırsat kollayanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. İstanbul'un her bir tepesinde, her bir mabedinde, her bir hanesinde yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanı bırakmayacağız. Milletimizin birliğini, beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Ülkemizin bütünlüğünü canımız pahasına koruyacağız' dedi.

Erdoğan: 'Ülkemizin bütünlüğünü canımız pahasına koruyacağız'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıya katıldı. Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.
 
“İSTANBUL 24 HAZİRAN’DA DA SEÇİMLERİN BELİRLEYİCİ ŞEHRİ OLACAK”
 
İstanbul’un, her seçimde olduğu gibi, 24 Haziran’da da seçimlerin belirleyici şehri olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un bu seçimde Meclis’teki 600 milletvekilinin 98’ine tek başına çıkaracağına işaret etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye genelindeki hedefe ulaşabilmenin yolunun İstanbul’da başarıyı yakalamaktan geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki seçimde de kendilerini milletvekili adaylarının ve parti teşkilatlarının ortaya koyacağı gayretin zafere ulaştıracağını ifade etti.
 
İstanbul’un fethinin 565. yıl dönümünün kutlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu salondan, Rabbimizin ve ecdadımızın huzurunda İstanbul’a ve tüm milletimize bir söz veriyoruz; Fatih’in, askerleri ve manevi rehberleriyle fethettiği bu şehre, namahrem eli uzanmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
“DEVLETİMİZİN BEKASI UĞRUNDA HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mübarek beldenin üzerinde dalga dalga yayılan ezanların dinmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bayrağımızı yere düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhlarını asla muazzep etmeyeceğiz. Bu aziz şehri ve bu güzel ülkeyi örselemek için fırsat kollayanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacağız. İstanbul’un her bir tepesinde, her bir mabedinde, her bir hanesinde yanan o fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanı bırakmayacağız. İstanbul’un boynunu bükük koymayacağız. Milletimizin birliğini, beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Ülkemizin bütünlüğünü canımız pahasına koruyacağız. Devletimizin bekası uğrunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız.”
 
Millî geliri 3,5 kat artırarak, ihracatı 5 katına çıkararak, Türkiye’nin hem kalkınmasına hem özgürleşmesine hizmet ettiklerini, yerli ve millî siyasetin, tam da bu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî olmak, millî geliri artırmak, milletin iş ve aşını büyütmek demektir. Millî olmak, faize giden parayı yatırımlar ve sosyal yardımlar yoluyla millete aktarmak demektir. Yerli olmak Türkiye’yi 5 cente muhtaç hâlde IMF kapısında bekletmemek, savunma sanayiinde dışa bağımlı olmamak demektir” şeklinde konuştu.
 
16 yıllık iktidarları döneminde devlet-millet kaynaşması geliştiğini, bürokratik oligarşinin hâkimiyetine son vererek ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını hâkim kıldıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasal değişikliklerle sistemi demokratik hâle getirdiklerini, sivilleşme adımlarıyla siyaseti normalleştirdiklerini söyledi.
 
“BUGÜNE KADAR MİLLETİMİZE NE SÖZ VERMİŞSEK YAPTIK”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, yeni bir düzen inşa etmenin zahmetli olacağını, eski düzenden beslenenlerin değişime düşman olabileceğini belirtti. “Geride bıraktığımız 16 yıllık diriliş döneminde büyük dirençlerle karşılaşsak da, bir zamanlar hayal edilmesi dahi imkânsız olanı hep birlikte başardık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasiden ekonomiye kadar attıkları her adımı milletin adalet ve kalkınma arayışının bir parçası olarak gördüklerini kaydetti.
 
Her zaman milletle dertleştiklerinin ve millete hesap verdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmak yerine, herkesin gözü önünde muhasebe yaptık. Milletimize olan saygımızın ve sevgimizin gereği olan bu siyaset tarzımızı, sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Evet, milletimizle harbi ve hasbi şekilde kurduğumuz ilişkiyi, 40 yıllık siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi, yeni dönemde de sürdüreceğiz. Her bir milletvekili arkadaşımızdan da işte bu duruşla milletimizin karşısına çıkmasını bekliyorum. Biz muhalefet gibi, ikiyüzlü davranmadık, davranamayız. Bizim ağzımızdan bir söz çıkarsa, onu yapmak boynumuzun borcu hâline gelir. Bugüne kadar milletimize ne söz vermişsek yaptık, bundan sonra da yapacağız.”
 
“YENİ HAVALİMANI 29 EKİM’DE HİZMETE GİRECEK”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesinde İstanbul’a verdikleri sözlere de değinerek, yapımı devam eden yeni havalimanının, Türkiye’nin sadece prestij projesi değil, aynı zamanda 2023 hedeflerinin de manivelası olacağını, ifade etti. Yeni havalimanının bu yıl 29 Ekim’de hizmete gireceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın olduğu yaklaşık 12 bin dönümlük dev alanın İstanbul’a yakışır bir Millet Bahçesi hâline getirileceğini de sözlerine ekledi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldiğinde İstanbul’un, çöp dağlarının olduğu, suları akmayan, havası kirli ve kokusundan dolayı Haliç’in yanından geçilmeyen bir şehir olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ve İstanbul’un dünkü öncelikleri ile bugünkü öncelikleri arasındaki farka dikkat çekti.
 
Âdeta can çekişen bir İstanbul’dan, şehrin en kıymetli yeri olan Atatürk Havalimanı alanını hiç düşünmeden Millet Bahçesine dönüştürme kararını verebildikleri bir İstanbul’a geldiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gören gözler, işiten kulaklar, lal olmamış diller, nasırlaşmamış yürekler için bu manzarada çok büyük ibretler vardır” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinerek, projenin sadece bir kalkınma projesi değil, aynı zamanda stratejik nitelikte olduğunu ve İstanbul Boğazının geleceğinin tehlikeye atılmaması için mutlaka uygulanması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu projeleri hayata geçirmek için, 24 Haziran’dan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden başarıyla çıkmak zorunda olduklarını dile getirdi.
 
“İSTANBUL, TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR”
 
İstanbul’un, Türkiye’yi temsil ettiğine işaret ederek, bu şehirde kazanılacak her gönlün 81 ilin tamamında yankılanacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul, dünyadır. Sizin burada elde edeceğiniz her destek, Avrupa’dan Amerika’ya tüm dünyada ses getirecektir” ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “İstanbul, en nazlısından kadındır. Sizin burada kendisine güven aşıladığınız her hanımefendi, her alanda ülkemize katılmış bir değerdir. İstanbul, en dinamiğinden yağız bir delikanlıdır. Sizin burada harekete geçireceğiniz her genç, geleceğimizin inşasında bize katkı sağlayacak birer enerji kaynağıdır. Sizler, işte böyle bir şehrin temsilcisi olmaya adaysınız. Kim olduğunuzu, nereden geldiğinizi bilmezseniz, nereye gideceğinizi de bilemezsiniz.”
 
Milletvekili adaylarına ve AK Parti teşkilatına, karşılaştıkları her İstanbulluya, bu anlayışla, bu şuurla, bu heyecanla bakmalarını, zihinlerini ve kalplerini açmalarını tavsiye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte o zaman uzattığınız hiçbir elin, attığınız hiçbir adımın karşılıksız kalmadığını göreceksiniz” diye ekledi. HABER-FOTO: CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MERKEZİ