Erciyes'te mahsur kaldılar

Erciyes Dağı'na tatil için gelen yüzlerce Ukraynalı, ülkelerine Rusya'nın saldırması üzerine Türkiye'de mahsur kaldı.

Erciyes'te mahsur kaldılar

Rusya’nın, perşembe günü Ukrayna’ya saldırması üzerine savaş çıkmış, Ukrayna hava sahası kapatılmıştı. Tüm dünyanın gözü Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan sıcak çatışmada iken; Erciyes Dağı’na kış tatili için gelen 200’ün üzerinde Ukrayna vatandaşı, ülkede çıkan savaş nedeniyle evlerine dönemiyor.

Kayseri Erciyes AŞ’den alınan bilgilere göre sadece Challeng ile gelen 200 Ukraynalı vatandaş olduğu öğrenilirken kendi araçları ile operatör veya tur dışında gelen kaç misafir olduğu henüz bilinmiyor. Otel rezervasyonları dün biten Ukraynalılar ise Erciyes Dağı’ndaki otellerde yer kalmadığı için tur operatörleri tarafından Antalya’ya götürülüp, orada konaklayacaklar.

Antalya’ya giden Ukraynalılar ise ülkelerinde yaşanan savaşın gidişatına göre ya hava yoluyla Ukrayna’ya dönecekler ya da Romanya, Moldova gibi ülkelerine yakın sınır komşularına gidip, savaşın geçmesini bekleyecekleri öğrenildi.

Erciyes Dağı’ndaki Ukraynalı turistlerin ise, oldukça gergin, sinirli ve üzgün oldukları gözlemlenirken; Ukraynalılar bir an önce ülkelerindeki savaşın bitmesini umuyorlar.

>>Dilek Bayram