Erciyes Üniversitesi'nde kampüste yaşam

Kayseri Selçuklulara kadar dayanan köklü bir geçmişe sahiptir.

Erciyes Üniversitesi'nde kampüste yaşam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

O dönemde uygulamalı eğitim ve sağlık kurumları Kayseri’de bulunuyordu.

Kayseri’de şu anda okul veya öğretmen olmayan yerleşim birimi bulunmamaktadır.

Erciyes Üniversitesi 1978 yılında Kayseri Üniversitesi olarak kurulmuştu. 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi’yle 1977 yılında kurulan Kayseri İşletme Fakültesi, Erciyes Üniversitesinin özünü oluşturdu.

Böyle köklü geçmişe sahip kentin köklü üniversitesi Erciyes Üniversitesi’nin günümüzdeki halini gelin beraber inceleyelim.

KAMPÜSTE YAŞAM

Sosyal İmkanlar

Üniversitenin önde gelen amaçlarından birisi de, öğrenim gören öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, güzel sanatlara yönelik etkinlikler düzenleyerek onların bu etkinliklere katılmalarını temin etmektir.

 Ayrıca çeşitli kulüplerin aktiviteleri arasında, Satranç Turnuvası, Perşembe Sineması, Kuş Gözlem Gezileri, Bilişim Haftası etkinlikleri de bulunmaktadır.

Üniversite tarafından belirli gün ve haftalarda sempozyum, panel, konferans, sergi gerçekleştirilmekte, piknik turizm ve eğitim amaçlı gezilerin yanı sıra her yıl Nevruz Bayramı Şenlikleri, Tiyatro Festivali, Kayseri Kültür ve Sanat Haftası, Bahar Şenliği ve Yaz Kampları düzenlenmektedir.

Spor Şenliği ve Bahar Şenliği oldukça yoğun  geçmekte, ünlü sanatçıların konserleri, konferanslar ve panellerle dolu bir hafta yaşanmaktadır.

SPOR TESİSLERİ

Üniversitenin personel ve öğrencileri günün her saatinde spor yapabilme imkanına sahip olduğu çok sayıda kapalı ve açık spor tesisleri bulunmaktadır.

Kampus alanı içerisinde 2500 seyirci kapasiteli Süleyman Demirel Spor Salonu, 1000 seyirci kapasiteli Spor Bilimleri Fakültesi Ahmet Bilge Spor Salonu, 250 seyirci kapasiteli 80. Yıl Atatürk Kapalı Halı Saha ile Spor Bilimleri Fakültesi Bireysel Spor Salonları takım sporları ile bireysel sporlarda hizmet vermektedir.

KÜLTÜR SANAT

Üniversitede birçok sayıda Ulusal ve Uluslararası Konferans, Sempozyum, Seminer, Sergi, Toplantı, Konser, Çalıştay, Kongre, Tiyatro Gösterimi ve daha çeşitli kategorilerde etkinlikler düzenlenmektedir. Şube Müdürlüğümüze bağlı Öğrenci Kulüp ve Topluluklarının düzenlediği etkinliklerle ilgili salon tahsisi, afiş, davetiye ve daha birçok konuda destek sağlanmaktadır. 

 2012 yılından itibaren Kültür-Sanat Komisyonunca planlanan ve Kültür Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen birçok kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleşmiştir.    

YURTLAR 

KYK yurtlarına yerleştirilemeyen öğrencilere özel yurt sahipleriyle gerekli girişimler yapılarak konaklama imkanı sağlanmaktadır. 

Kayseri’de faaliyet gösteren 4 adet yurt bulunmaktadır. Bunlar,

1.726 öğrenci kapasiteli Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu

2.133 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdu

1.340 öğrenci kapasiteli Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu

424 kız- 174 erkek olmak üzere toplam kapasitesi 598 Develi Karma Öğrenci Yurdudur

Kente öğrenci konaklama kapasitesi toplam 5.827‘dir.