Erciyes'te Zarar Çok büyük, Yeni Hazırlık Başladı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi'nde bu yıl kayak sezonu, beklenenden erken bir tarihte kapandı. Sezonun, 9 günlük bayram tatiline denk gelen bir zamanda kapanması, turizmcileri ve şehir esnafını milyonlarca lira gelirden mahrum bıraktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Erciyes'te Zarar Çok büyük, Yeni Hazırlık Başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonu kapandı. Sezonun 9 günlük bayram tatilinden önce kapanması turizmcileri ve şehir esnafını milyonlarca lira gelirden etti. 

Kar yağışı neredeyse hiç görülmedi

Kayseri’de son 50 yılın en sıcak yazlarından biri yaşandı. Sıcaklıklar kış sezonu boyunca genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Hava sıcaklıklarının yüksek oluşunun yanı sıra, kar yağışı da neredeyse hiç görülmedi.

Kayseri kent merkezine sadece 1 kez hafif derecede kar yağışı gerçekleşti. Kırsal kesimlerde de beklenen yağış olmayınca kış mevsimi kurallık tehlikesini gerisinde bırakarak gelip geçti. Yeterli miktarda kar yağışı olmaması, Erciyes Kayak Merkezini de olumsuz etkiledi. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes’te kayak sezonu Nisan ayının başlangıcı itibariyle tamamlandı. 

Erciyes'e gelmeyi tercih etmediler

Turizmciler, 9 günlük bayram tatilinde kar yaşı olması halinde bütün tesislerin dolup taşacağını düşünüyorlardı. Hatta hazırlıklar da bu yönde yapıldı. Ancak sıcaklar, pistlerdeki karı eritti ve 9 günlük bayram tatilinde pek çok kişi Erciyes’e gelmeyi tercih etmedi. Tesislerin doluluk oranı da beklendiği gibi olmadı. Otellerin yanı sıra turizm sektöründen beslenen onlarca esnaf da bu durumdan memnun olmadı. 9 günlük bayram tatilinden önce kapanan sezon Kayseri’yi milyonlarca lira gelirden etmiş oldu. 

Yetkililer, şimdiden yaz sezonunda yapılacak olan etkinlikler için hazırlıklara başladı. Yazın Erciyes’te özellikle spor müsabakaları ve spor kulüplerine yönelik kamp hizmetleri verilerek, Merkez canlı tutulmaya çalışılıyor.