Erciyes'te halatlar değişiyor: Sözleşme bedeli dikkat çekti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Dağı Kayak Tesisleri'nde bulunan Tekir Gondol Otomatik Klem Mekanik Tesisinde kullanılmak üzere gerçekleştirdiği çelik halat ve montaj ihalesini sonuçlandırdı. İhale kapsamında 3 bin 500 metre çelik halatın temini ve montajı yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihale, 14 Eylül 2026 tarihinde yapıldı. İhale kapsamında Erciyes Dağı Kayak Tesisleri’nde kullanılmak üzere 3 bin 500 metre çelik halatın temini ve montajı planlandı. Söz konusu halatların, Tekir Gondol Otomatik Klem Mekanik Tesisinde kullanılacağı belirtildi.

İhale 14 milyon 378 bin liraya sonuçlandı

İhalenin sonucunda sözleşme bedeli 14 milyon 378 bin TL olarak belirlendi. 5 Ekim 2026 tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli, belediyenin belirlediği 22 milyon 900 bin 10 TL’lik yaklaşık maliyetin oldukça altında kaldı. İhalede en düşük ve en yüksek teklifin aynı olması da dikkat çekti. Her iki teklif de 14 milyon 378 bin TL olarak kayıtlara geçti. Böylece yaklaşık maliyet ile sözleşme bedeli arasında 8 milyon 522 bin 10 TL fark oluştu.

Çelik halat tasarlanıp monte edilecek

İş kapsamında yalnızca çelik halatın satın alınması değil, halatın tasarımı, projelendirilmesi, üretimi, testleri, nakliyesi, gümrükleme ve ardiyesi ile montajının gerçekleştirilmesi de bulunuyor. Teknik şartnameye göre yüklenici firma, halat sistemini ilgili yasa ve yönetmelikler ile ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde hazırlayarak servise hazır halde teslim edecek.

60 gün içinde tamamlanacak

Çelik halatların montajı ve teslim işlemlerinin ise işe başlama tarihinden itibaren 60 gün içerisinde tamamlanması gerekiyor. İhale sonucunda yükleniciyle birim fiyat sözleşme imzalanırken, tekliflerin geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren 60 takvim günü olarak belirlendi.