Erciyes'te göründü

Erciyes Dağı eteklerindeki vanadyum yatakları keşfedildi. Vanadyum madeni, elektrikli araçların pil yapımından, havacılık sanayine kadar geniş bir yelpazede kullanılan önemli bir Hammade kaynağı olarak kullanılıyor. Kayseri'de keşfedilen bu maden sayesinde Türkiye'nin endüstriyel ve ekonomik potansiyelini artıracak olması Develi halkına da büyük gelir getirmesi düşünülüyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erciyes'te göründü

Kayseri’nin incisi Erciyes dağı, karı ile, hem kış turizmine hem şehrin ve çevre illerin su ihtiyacına büyük kaynak sağlıyor.

Muhteşem ihtişamı, dört mevsimde Kayseri’ye ayrı bir güzellik sağlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin en çok uğrak yerlerinden biri olan Develi'de Erciyes Dağı eteklerinde vanadyum yatakları keşfedildi.

Erciyes'te göründü

Ötegen: Erciyes Dağı ve Develi Vanadyum yatakları ile de öne çıkabilir

Develili gazeteci Nezir Ötegen, ülkenin endüstriyel potansiyelini önemli ölçüde artırabilecek yeni bir keşfe imza atıldığını duyurdu. Ötegen, elektrikli araçların pil yapımından, havacılık sanayine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan vanadyum, Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Ötegen, Erciyes Dağı ve Develi Vanadyum yatakları ile de öne çıkabilir olduğunun altını çizerek, 'Özellikle, vanadyum-redoks akış pilleri, enerji depolama ihtiyacının giderek arttığı günümüzde önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor. Vanadyum madeni, ayrıca petrol ve gaz sanayinde de talep gören bir malzeme olup, yüksek mukavemetli ve düşük sıcaklık tokluğuna sahip boru hatlarının yapımında kullanılıyor. Bu, enerji endüstrisinin yanı sıra otomotiv, inşaat ve savunma gibi alanlarda da vanadyuma olan talebi artırıyor. Türkiye'deki vanadyum rezervlerinin keşfi, ülkenin yeraltı zenginliklerini daha etkin bir şekilde kullanma potansiyelini artırıyor. Develi'deki vanadyum yataklarının keşfi, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarının çeşitliliğini ve endüstriyel potansiyelini artırarak ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlaması beklenmektedir’ ifadelerini kullandı.

Erciyes'te göründü

Bu keşif, Türkiye'nin gelecekteki enerji ve endüstriyel ihtiyaçlarını karşılamak için Kayseri’ye de büyük bir kaynak sağlaması bekleniyor. 

Erciyes'te göründü