Erciyes'te Görsel Şölen Başlıyor! Üstelik Gondol Ücretsiz

Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyen gökyüzü tutkunları, 12 Ağustos Çarşamba günü Erciyes'te buluşacak. Üstelik Hacılar Kapı'da bulunan gondol tesisi de ücretsiz olacak. Detaylar haberin devamında…

Erciyes Kayak Merkezi tarafından yapılan duyuruda, 12 Ağustos Çarşamba günü Hacılar Kapı’da bulunan gondol tesisinin saat 18.00’den itibaren ücretsiz olarak kullanılabileceği açıklandı.

Gökyüzü meraklıları, ışık kirliliğinden uzak yüksek rakımlı Erciyes’te Perseid meteor yağmurunu izleme fırsatı bulacak. Perseid meteor yağmurunun 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece en yoğun dönemlerinden birine ulaşması bekleniyor.

Erciyes'te Görsel Şölen Başlıyor! Üstelik Gondol Ücretsiz

‘Kalın giyinin uyarısı’ yapıldı!

Erciyes Kayak Merkezi de sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla vatandaşları gökyüzü şölenine davet ederek, gece için kalın giyinmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Hacılar Kapı’da gerçekleştirilecek etkinlikte gökyüzünün hareketliliğine tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, ücretsiz gondol hizmetinden yararlanarak Erciyes’in zirvesinde unutulmaz bir gece geçirebilecek.

Erciyes'te Görsel Şölen Başlıyor! Üstelik Gondol Ücretsiz

Erciyes, daha önceki yıllarda da Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyen binlerce gökyüzü tutkununa ev sahipliği yapmıştı.

12 Ağustos gecesi Erciyes’te gözler gökyüzüne çevrilirken, meteor yağmurunun oluşturacağı görsel şölen Kayseri’den izlenebilecek.