Erciyes Anadolu Holding için harekete geçtiler

Satılacağı açıklanan Erciyes Anadolu Holding'in Kayseri'de kalması için Kayseri'deki odalar harekete geçti. İş insanları ile yapılan ilk toplantıda, bir konsorsiyum kurulup, Erciyes Anadolu Holding'in satın alınabileceği kararlaştırıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Erciyes Anadolu Holding için harekete geçtiler

Erciyes Anadolu Holding'in CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak, Erciyes Anadolu Holding’in satılacağını duyurdu. Satış sürecinin şeffaf ve kamuoyunu tatmin edici bir biçimde yürütüleceğini ifade eden Ertekin, 'Bugüne kadar Holding’i nasıl şeffaf bir biçimde yönettiysek, satış sürecini de aynı titizlikli yöneteceğiz' dedi. Her yerden holdingi Kayserililer alsın sesleri yükselirken Kayseri'deki odalar da harekete geçti.

Erciyes Anadolu Holding için harekete geçtiler

Türkiye’nin ve Kayseri’nin en büyük kuruluşlarından biri olan Erciyes Anadolu Holding’in satılacağı haberi, ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı.Kayseri’de de son dönemlerin en çok konuşulan konusu haline gelen holdingin satışı, Kayseri sanayisini ve ekonomisini çok yakından ilgilendiriyor.

20 bin doğrudan 100 bin kişiyi ise dolaylı istihdam eden Holding, fason üretimlerle de binlerce firmanın ayakta kalmasını sağlıyor. Şimdi işçilerle birlikte fason üretim yapan tedarikçiler de ister istemez bir tedirginliğe büründü. Kamuoyunda, firmanın yerli mi yoksa yabancı yatırımcılara mı satılacağı konusunda pek çok söylenti dolaşıyor.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Holding’in 3 parça halinde satılabileceğini açıkladı. 8 milyar dolar değer biçilen holdingin önemine değinen Yalçın, 'Bu işletme Kayseri'de bir sanayiciye satılsa da, İstanbul'da bir sanayiciye satılsa da, yurtdışından bir sanayiciye satılsa da burada bulunan tesisleri hiç kimse hiçbir yere götüremez' açıklaması yapmıştı.

Ancak Kayseri’de pek çok işadamı, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası ve OSB heyetlerinin öncülüğünde bir konsorsiyum kurularak, Erciyes Anadolu Holding’in Kayserililere satılmasını istiyor. Bu yolla hem Kayseri sanayisinin güçleneceği hem de Kayserili işadamlarının ortak bir girişimle önemli bir yatırım yapacağı düşünülüyor.

Kamuoyunda oluşan bu beklenti karşılık bulmaya başladı ve geçtiğimiz hafta Kayseri Sanayi Odası’nın öncülüğünde bu konuda bir toplantı gerçekleştirildi. Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası, OSB Yönetim Kurullarının da hazır bulunduğu toplantıya Kayseri’nin önde gelen iş insanları davet edildi.

Yapılan ilk toplantıda, Erciyes Anadolu Holding’in Kayseri açısından önemi vurgulanarak, bu şirketin Kayseri’de kalması gerektiğinin altı çizildi. Şirketin piyasa değeri ve satış rakamlarının da masaya yatırıldığı toplantıda, çok sayıda iş insanının ortak katılımı ile bir şirketin kurulabileceği ve Holding’in alınıp alınmayacağı tartışıldı. Holding’in alınması halinde profesyonel bir şekilde yönetileceği ve karlılığını artıracağı dile getirildi. Yapılan ilk toplantıdan sonra bu görüşmelerin devam ettirilmesi ve daha fazla araştırma yapılması için bazı iş insanlarına yetki verildi.