Erbakan: Hızlı tren Kayseri'ye ulaşacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılış töreninde Hızlı Trenin Yozgat Yerköy'den Kayseri'ye ulaşması da sağlanacak. Bunun da çalışmaları yürütülüyor' dedi.

Erbakan: Hızlı tren Kayseri'ye ulaşacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılış töreninde konuştu. Erbakan, Ankara-Sivas arasını iki saate düşüren proje ile ilgili başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, "İnşallah kısa zamanda buradan Erzincan'a, Erzurum'a, Erzincan üzerinden Trabzon'a ve Yozgat Yerköy'den Kayseri'ye ulaşması da sağlanacak. Bunun da çalışmaları yürütülüyor" ifadelerini kullandı.
 

Erbakan: Hızlı tren Kayseri'ye ulaşacak

BAKÜ’YE KADAR HIZLI TRENLE GİDECEĞİZ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hızlı trenin Sivas'ta kalmayacağını, Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a kadar hızlı trenle gidileceğini dile getirdi.
Karaismailoğlu, "O da yetmez, Bakü'ye kadar hızlı trenle gideceğiz. Hayallerimiz, hedeflerimiz büyük. Tek derdimiz var, Türkiye'yi dünyanın lider güçlü ülkesi yapmak. Onun için 21 yıldır çalıştık, 21 yıllık istikrar sürecinde pek çok şeyi hallettik. Türkiye doğru zamanda, doğru yatırımlar yaparak dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden birisi olmuştur" diye konuştu.
SİVAS-SAMSUN TRENLERİMİZİ DE BAŞLATIYORUZ
Demiryollarını 13 bin 200 kilometreye çıkardıklarını, hedeflerinin bunu 28 bin kilometreye çıkarmak olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
“Bizim işimiz hizmet, desteğimizi aziz milletimizden alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, güçlü iradesi sayesinde koşmaya devam edeceğiz. Bizler, sizden alacağımız bu büyük destekle daha fazla çalışacağız. Tek derdimiz var, milletin derdiyle dertlenmek. Milletten oy alıp millete bakmayanlara sandıkta en büyük dersi vermeye hazır mısınız? Türkiye düşmanlarının desteklediği ittifakları sandıkta boğmaya hazır mısınız? İşte bu ses, işte bu güç bizi uçuracak. Ankara-Sivas hızlı trenimiz hayırlı olsun. Ayrıca Sivas -Samsun trenimizi de başlatıyoruz."

Erbakan: Hızlı tren Kayseri'ye ulaşacak

2023 YHT ANKARA SİVAS DURAKLARI VE GÜZERGAHI
Elmadağ
Kırıkkale
Yerköy
Yozgat
Sorgun
Akdağmadeni
Yıldızeli
Sivas

HABER: VOLKAN TÜRKMENOĞLU