Engelli ve hasta seçmenler nasıl oy kullanacak?

28 Mayıs Pazar günü yapılan olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde engelli ve hasta seçmenlerin nasıl oy kullanıcakları merak konusu oldu. Peki hasta ve engelli seçmenler nasıl oy kullanacak? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberde ...

Engelli ve hasta seçmenler nasıl oy kullanacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 28 Mayıs'da yapılan seçimde  engelli ve hasta seçmenlerin nasıl oy kullanacağı merak konusu oldu. Görme engelliler, talep etmeleri halinde sandık kurulu başkanı, akrabalarından biri, akrabası yoksa herhangi bir seçmenin yardımıyla şablona yerleştirilmek suretiyle oy kullanabilecek. Seyyar sandık başvurusunda bulunan engelli ve Hasta vatandaşlar, oy kullanmaya gitmeyecek. Seyyar sandıklar bu vatandaşların oy kullanması için adreslerine gelecek.

Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar, o Seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık çevresinde bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa başka bir seçmenin yardımıyla oy verebilecek. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemeyecek. Sandık kurulu başkan ve üyeleri engelli seçmene yardım amacıyla oy verme kabinine giremeyecek, oy kullanma sırasında yardım edemeyecek.