Engelli bireyler erişilebilirlik hakkı istiyor

Gören Kalpler Eğitim Derneği Yönetim kurulu Üyesi ve Kayseri engelliler Meclisi il Koordinatörü Çağlar Karsantı, 'Engellilerin Ulaşımda Hakları Platformu Üyesi' 497 STK'nın, 'erişilebilirlik düzenlemesi hakkı'nın 3 yıl daha ertelenmesine karşı imza kampanyası açtıklarını söyledi.

Engelli bireyler erişilebilirlik hakkı istiyor

Karsantı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, minibüslerde, turizm taşımacılığında, şehirlerarası otobüslerde ve gemilerde 2018 yılında ertelenen, 'erişilebilirlik düzenlemesi hakkı'nın 3 yıl daha ertelenmesi için TBMM’ye Kanun Değişikliği Teklifi verildiğini belirtti.

ENGELLİ BİREYLERİN KAMUSAL ALANA KATILIMI ÖNÜNDE ENGEL

Söz konusu değişiklik teklifiyle meydana gelen ertelemenin, engelli bireylerin kamusal alana katılımının önünde büyük bir engel teşkil edeceğine dikkat çeken Karsantı, "Erişilebilirlik hakkı bütün hakların ön koşuludur ve erişim zincirinin ilk halkasını oluşturmaktadır. Söz konusu toplu taşıma araçlarının erişilebilirliği için gerekli önlemlerin alınmasının ertelenmesi; kamuya açık alanların, konutların ve diğer hakların kullanılmasının olanaksız hale getirilmesi demektir.  Söz konusu toplu taşıma araçlarının erişilebilirliği 3 yıl daha ertelemek istenirken hakkın esas öznesi olan engelli bireylere ve örgütlerine danışılmamış, onayları alınmamıştır. Bu teklifin yasalaşması halinde, Sözleşme ve katılım hakkı bir kez daha ağır biçimde ihlal edilecektir. " dedi.

İMZA İÇİN: [email protected]

Her bireyi kampanya için imzacı olmaya çağıran Karsantı, imza kampanyasına destek vermek için [email protected] adresine e-posta gönderilmesinin yeterli olacağını sözlerine ekledi.

>>Haber Merkezi