Enflasyonun düşeceği tarih belli oldu!

Merkez Bankası Mart dönemi Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yılsonu enflasyon tahminini yayımlamasının hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyondaki düşüş için net tarih verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Enflasyonun düşeceği tarih belli oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisini açıklamasının hemen ardından Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı. TCMB’nin Anketine göre de yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 42,96'dan yüzde 44,19'a çıkarken, Dolar kurunda beklenti 40,02'den 40,53'e çıktı.

Yeni vergi ve vergi artışı gündemde değil

Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek, vatandaşları rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Enflasyona bağlı olarak yeni vergilerin getirilmeyeceğini ve mevcut vergilerde herhangi bir artışın olmayacağını vurgulayan Şimşek, bu adımların halkın ekonomik yükünü azaltmayı amaçladıklarını belirtti.
Şimşek, enflasyona bağlı olarak yeni vergilerin getirilmeyeceğini ve KDV ile kurumlar ve gelir vergilerinde herhangi bir artışa gidilmeyeceğini açıkladı. Şimşek, enflasyonun 3 Temmuz'dan itibaren düşmeye başlayacağını bildirdi.

‘Enflasyonu kalıcı olarak bir şekilde aşağı çekmek istiyoruz’

2024 yılının ikinci çeyreğine işaret eden Şimşek; ‘Enflasyondaki düşüş 2024 yılının ikinci yarısında başlayacak. Enflasyona mayıs ayı dahi yükselmeye devam edecek. Çünkü şubat ayı enflasyonunu hedef alalım. Yüzde 67. Bu Şubat 2023 ve 2024 arası enflasyon. Yani son 12 ayın enflasyonu. Birincisi geçen sene bu ülkede asrın felaketi yaşandı. İnşaat girdilerinde çok büyük bir artış oldu. Aynı sektörde İşçilik maliyetlerinde ciddi bir artış oldu. İnsanlar büyük şehirlere göç etti ve kira fiyatları yükseldi. Bunlar bir kerelik bir şey ama geçen sene temmuz ağustos eylül aylarında yaşandı. Bu önümüzdeki temmuz ağustosta yaşanmayacak. Geçen sene bir seçim vardı. Gelirler politikası oldukça cömert belirlendi. Bunun da etkisi var. Önümüzde 4 yıl seçim olmayan bir dönem var. Biz burada sadece para politikası üzerinden değil. Enflasyonu kalıcı olarak bir şekilde aşağı çekmek istiyoruz’ dedi.