Enflasyon Verileri Açıklandı: Memur Ve Emekli Maaş Zamları Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla beraber memur ve emekli maaş zamlarının da ne kadar olacağı yakından takip ediliyor. Açıklanan verilerde 4 aylık zam oranı da kesinleşti. Detaylar haberimizde…

Enflasyon Verileri Açıklandı: Memur Ve Emekli Maaş Zamları Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüm piyasaları yakından ilgilendiren Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Böylece gözler memur ve emekli maaş zamlarına çevrildi. Nisan ayı enflasyon beklentilerine ilişkin ankete katılan ekonomistlerin tahminleri ise şu yöndeydi;  en düşük yüzde 2,80, en yüksek ise yüzde 3,80 aralığında ön görülmüştü.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 artış kaydetti. Yıllık enflasyon ise yüzde 69,80'e yükseldi.

TÜİK'nin açıkladığı verilere göre, TÜFE'deki değişim oranları şu şekilde gerçekleşti; Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18 artış yaşandı. Bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 artış kaydedildi.

En Yüksek Artış Alkollü İçecekler

Bir önceki aya göre en yüksek artış oranı yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün kategorisi olurken, rtışın en az olduğu ana grup yüzde 1,03 ile sağlık kategorisi olduğu görüldü. Benzer şekilde, giyim ve ayakkabı kategorisindeki artış oranının daha düşük olduğu, eğitim harcamalarında ise daha yüksek bir artışın olduğu belirlendi. Giyim ve ayakkabı yüzde 51,20, eğitim kategorisi ise yüzde 103,86 ile artış gösterdi.

Memurlara yüzde 13,5, Emeklilere yüzde 18,72 Artış

Memurlar ve emeklilerin alacakları zam oranları netleşti. Buna göre, memur ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 13,5 olarak belirlenirken, emeklilerin alacağı zam oranı ise dört aylık yüzde 18,72 olarak hesaplandı.

İş Yeri Kira Zamları Belli Oldu

Kira artış oranı, on iki aylık ortalama enflasyona göre belirleniyor ve bu ayki 12 aylık ortalama enflasyon yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.