En çok ihracat yapan iller açıklandı - Kayseri kaçıncı sırada?

Ticaret Bakanlığı Türkiye'de 2023 yılında en çok ihracat yapan illeri açıkladı. Kayseri kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

En çok ihracat yapan iller açıklandı - Kayseri kaçıncı sırada?

Ticaret Bakanlığı Türkiye’de 2023 yılında 81 ilin ihracat rakamlarını açıkladı. En çok ihracat yapan 3 ilimiz İstanbul, Kocaeli ve İzmir oldu. Peki Kayseri kaçıncı sırada? İşte detaylar…

En çok ihracat yapan iller açıklandı - Kayseri kaçıncı sırada?

Ticaret Bakanlığı, firmaların üretim yerleri dikkate alınarak hesaplanan ve il, ürün, ülke gibi alt kırılımlarda detaylı analize imkân veren faaliyet illerine göre ihracat istatistiklerini açıkladı. Ticaret Bakanlığı tarafından, hâlihazırda firmaların merkezlerinin bulunduğu iller esas alınarak derlenen ihracat istatistiklerinin yanı sıra üretim yerleri dikkate alınarak hesaplanan ‘faaliyet illerine göre ihracat istatistikleri’ oluşturuldu. 

Kayseri kaçıncı sırada?

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de geçen yıl en fazla ihracat yapılan ilk 3 ilin İstanbul, Kocaeli ve İzmir olduğunu açıkladı.
Kayseri faaliyet illerine göre 2023 yılında ihracatta yüzde 6,6 azalışla 3 milyar 581 milyon dolarla on altıncı sırada yer alarak ülke ihracatından toplam % 1,4 pay aldı. Kayseri’den 176 ülkeye ihracat yapılırken, en fazla ihracat 274 milyon dolarla Irak’a yapıldı.
Kayseri ise, 2023 yılında yüzde 6,6 azalışla 3 milyar 581 milyon dolarla on altıncı sıra da yer alarak ülke ihracatından toplam % 1,4 pay aldı.

176 ülkeye ihracat!

Kayseri en fazla 571 milyon dolarla demir ve demir dışı metaller faslında yaptı. Bu faslı 556 milyon dolarla mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ve 525 milyon dolarla elektrik ve elektronik faslı takip etti. Kayseri’den 176 ülkeye ihracat yapılırken, en fazla ihracat 274 milyon dolarla Irak’a yapıldı. Bu ülkeyi 226 milyon dolarla Almanya ve 136 milyon dolarla Avusturya izledi.

Faaliyet illeri istatistiklerine göre en fazla ihracat yapan 15 il ve ihracat rakamları şöyle,

En çok ihracat yapan iller açıklandı - Kayseri kaçıncı sırada?