Emeklileri sevindirecek iddia! 4 bin ila 8 bin lira zam

SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yüzde 5'lik zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının ardından yeni bir iddia ortaya atıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Emeklileri sevindirecek iddia! 4 bin ila 8 bin lira zam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması bazı vatandaşlar tarafından az bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; ‘Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor’ dedi. 

Emekli maaşı zam oranı yeni tartışmaları beraberinde getirirken Ankara kulislerinde önemli bir iddia konuşuluyor. 31 Mart yerel seçimler öncesi iddiaya göre emeklilerin tamamına 4 bin ila 8 bin lira arasında seyyanen zam yapılması planlanıyor.

Resmi açıklama yapılmadı

Bu iddia, emekliler arasında büyük heyecan yarattı. Emekli vatandaşlar, zam iddiasını doğrular nitelikte bir açıklamanın yapılmasını bekliyor. İddianın doğru olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, iktidar cephesinden bu konuda herhangi bir yalanlama da gelmedi.