Emeklilere Yeni Destekler Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 'Emekliler Yılı' kapsamında, emekliler için yeni destekler geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Emeklilere Yeni Destekler Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın emeklileri desteklemek için yeni hazırlıklara başladığı bildirildi. Emeklileri destekleyerek, onların daha refah bir hayat yaşamalarını amaçlayan bakanlık yedi alanda düzenlemeler hazırlıyor. 
Bakanlığın 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmesinin ardından 16 Milyona yakın emekliyi yakından ilgilendiren düzenlemeler başladı. 

Emeklilere Yeni Destekler Geliyor

Yerel seçimler sonrası Meclis gündemine taşınması beklenen tasarının, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmesi adına "su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, kamu tesislerinden yararlanma hakkı" gibi maddeler bulunuyor.

Emekliler Yılı’nda, emekli vatandaşlar için yerel yönetimlerle görüşmelerin devam edildiği öğrenildi. Ayrıca edinilen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile protokol imzalanarak, tüm emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarının indirimli olmasının sağlanması beklenirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile de görüşülerek uçak ve tren biletlerinde emeklilere indirim yapılması planlanıyor.