Elon Musk'tan ürküten '3. Dünya Savaşı' sinyali...

Elon Musk'tan ürküten '3. Dünya Savaşı' sinyali... Ünlü iş adamı Elon Musk, X'te (eski adıyla Twitter) katıldığı 'Spaces' sohbet odasında İsrail-Filistin savaşı özelinde açıklama yapan Musk, 3. Dünya Savaşı ile ilgili kritik söylemlerde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Elon Musk'tan ürküten '3. Dünya Savaşı' sinyali...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elon Musk'tan ürküten '3. Dünya Savaşı' sinyali... X'i, eski ismiyle Twitter'ı satın almasıyla ve attığı her adımla adından sıkça söz ettiren Elon Musk, yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Günlerdir süren İsrail Filistin Savaşı'nı ve Rusya-Ukrayna arasında 1 yılı aşkın süredir devam eden savaşlara ilişkin açıklamalarda bulunan Elon Musk, X'te 3. Dünya Savaşı’ndan söz edince dünyada büyük yankı uyandırdı.

Ünlü iş adamı Elon Musk, X’te 'eski ismiyle Twitter' katıldığı 'Spaces' sohbet odasında İsrail-Filistin savaşı özelinde açıklama yapan Musk, 3. Dünya Savaşı ile ilgili kritik söylemlerde bulundu. Konuşması sırasında ona yöneltilen Üçüncü Dünya Savaşı ile ilgili yöneltilen soruya vermiş olduğu yanıt ile dünya gündemine bomba gibi düştü.

Elon Musk bu soruya 'Uyurgezer bir şekilde 3. Dünya Savaşı'na doğru gidiyoruz.' şeklinde yanıtlayınca ünlü iş insanının bu cevabı sosyal medyada bir anda viral oldu.

Elon Musk'ın küresel piyasadaki ticari hamleleri neler?

Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı ancak şu anda değeri 25 milyara kadar gerilediği belirtilen Twitter'ın uzun yıllardır kullanılan ikonik mavi kuş logosunu X harfine evrilterek yenilemesi büyük yankı uyandırmıştı. Dünyanın en zenginleri arasında gösterilen ünlü iş insanı tüm dünyada yaklaşık 1 buçuk milyara yakın hesap ve 300 milyona yakın da aktif üyesi bulunan, en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Twitter'ın da sahibi olmasıyla tüm dünyada tanınıyor.

2002 yılında havacılık teknolojisi ve uzay taşımacılığı üzerine çalışan SpaceX şirketini kurdu. 2004 yılında ürün mimarlığını yapmaya başladığı otomotiv şirketi Tesla'ya 2008 yılında CEO oldu. Kişisel serveti ve dostlarından aldığı borçlarla Tesla'yı iflastan kurtaran Musk, elektrikli otomobil, sürücüsüz otomobil gibi birçok yeniliğe imza attı. En ses getiren girişimlerinden biri ise 2016 yılında kurduğu nöroteknoloji şirketi Neuralink oldu.

Musk, 2021 yılının başında Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek, dünyanın en zengin ismi oldu. SpaceX, Nisan ayında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın ABD'li astronotların aya gönderilmesine ilişkin ihalesini kazandı. NASA, gözlem aracını uzaya göndermek için SpaceX üretimi roketler kullanmaya başladı.