Ekmek enflasyona yenildi - Adeta 3 yapraklı yonca oldu!

Kayserili vatandaşların da sofralarında yer verdiği çiçek ekmek de enflasyona yenildi. Gündem olan çiçek ekmeğin fotoğrafı pek çok yorum aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Ekmek enflasyona yenildi - Adeta 3 yapraklı yonca oldu!

Son zamanlarda enflasyon artışı ile temel gıda maddelerine gelen zamlar gündem olurken bazı ürünlerin gramajı düştü fiyatı aynı kaldı. Ancak çiçek ekmeğin gramajının haricinde 5 dilimden 3 dilime düşürüldüğü fotoğrafı gündem oldu.

Son zamanlarda un, elektrik, yakıt ve işçilik gibi temel girdilerin maliyetlerinde yaşanan artışlar, fırıncıları zor durumda bıraktı ve birçok ilde ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Kayseri’de ise daha önce 6,5 TL'den satılan 200 gram ekmek, yeni düzenleme ile 7,5 TL'den satışa sunuldu. 

Ekmek enflasyona yenildi - Adeta 3 yapraklı yonca oldu!

3 dilimli çiçek ekmek!

Sosyal medyada normalde 6 dilimli çiçek ekmeğin 3 dilimli yapıldığı göründü. Artan maliyetleri karşılamak amacıyla Çiçek ekmeğin 3 dilime düşürüldüğü belirtiliyor.

Sosyal medyada gündem olan çiçek ekmeğe, ''Artık çiçek ekmek değil, üç yapraklı yonca'', ''Ekmekte yaprak dökümü'', ''Stres çarkı'' şeklinde yorumlar yapıldı.

Kent ekmek büfelerinde satılan 200 gram somun ekmek mevcut fiyat tarifesinde 3,75 TL’den satılıyordu. Ancak yeni tarifeye göre yarından itibaren geçerli olacak 200 gram somun ekmeği 7,5 TL’den satılacağı açıklandı.

Yeni zamlı tarifeye göre 14 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olmak üzere pişmiş 200 gram Somun ekmek 7,50 TL, 200 gram hamurdan kıymalı, peynirli, sucuklu vb. pişirme ücreti ise 12,50 TL’den satılacağı bildirildi.