Ek bütçe TBMM'ye sunuldu! Nereye ne kadar bütçe ayrıldı?

Ek bütçe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Ek bütçe TBMM'ye sunuldu! Nereye ne kadar bütçe ayrıldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ve kamu idarelerinin ödenek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ek bütçe hazırlanması gerektiğini belirterek, bu konuda harekete geçti. 

Ek bütçenin tutarı, 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Bu ek kaynaklar, özellikle Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle yapılacak harcamalar ve kamu idarelerinin ödenek ihtiyaçlarının karşılanması için ayrıldı.

Bütçe kapsamında en yüksek ödenek, 482,2 milyar Türk Lirası ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) ayrıldı. Deprem felaketi sonrasında acil müdahale ve iyileştirme çalışmalarının finansmanı için bu önemli kaynak AFAD'a tahsis edildi.

İkinci en yüksek ödenek ise 279 milyar 750 milyon 936 Türk Lirası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı. Bu kaynaklar, genel bütçe yönetimi ve ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi gibi alanlarda kullanılacak.

NEREYE NE KADAR BÜTÇE AYRILDI?

Ek bütçe TBMM'ye sunuldu! Nereye ne kadar bütçe ayrıldı?