Eğitim Bir-Sen'de başkanlık yarışı

Yaklaşan Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube seçimleri için adaylar, art arda adaylıklarını açıkladı.

Eğitim Bir-Sen'de başkanlık yarışı

14 yıldır Aydın Kalkan’ın başkanlık yaptığı Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şubeye; Kalkan’ın desteklediği Mehmet Emin Aslantürk ile Gökhan Orak peş peşe düzenledikleri basın toplantısı ile adaylıklarını açıkladılar.

Kalkan’dan Aslantürk’e destek

Mehmet Emin Aslantürk, Başkan Aydın Kalkan ve üyelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı. Başkan olduğu takdirde her üyenin görüşüne başvuracaklarının altını çizen Aslantürk, “Teşkilatımızın yapmış olduğu istişareler sonucunda Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Müdürlüğü için adaylığımızı burada açıklamak için toplanmış bulunuyoruz. Teşkilatımızın düzenini şekillendirmek üyelerimizin yardımlaşmasını geliştirme, eğitimin sorunlarına ilişkin görüş ve düşüncelerimizi, projelerimizi çözüme ulaştırmak için adayız. Örgütümüz, tabanına kadar bir bütün ve tek yürek olacaktır. Biz Eğitim Bir-Sen için, emek ve gönül veren ve bu tartışmanın neferleri olan her bir üyemiz ile yolumuza devam ediyoruz. Seçimlerle tüm üyelerimize ulaşacağız. Her üyemizin görüşüne başvuracağız. Her zaman olduğu gibi tüm üyelerimizi kucaklayacak ve eğitim görecek bir senemiz olacaktır” diye konuştu.

Orak da aday

Başkan adayı Gökhan Orak da,  ekip arkadaşlarıyla yaptığı isitişareler sonucu kendisinin başkan adayı olduğunu belirterek, “Kayseri’mizde sendikamıza yeni bir nefes, yeni bir heyecan katmak, temel değerlerimize bağlı kalarak yeni inovatif bir anlayışla yönetmek, birlik- beraberlik ve kardeşliği tesis etmek, bütünleyici ve kapsayıcı bir anlayışla tüm üyelerimizi kucaklayarak, hep birlikte hareket etmek için bu yola çıktık. Rabb’imiz çıktığımız bu yolda bizlere kendi rızasına uygun hizmet etmeyi, seçim sürecinde kardeşlik hukukuna azami saygı duymayı nasip etsin İnşallah” ifadelerinde bulundu.

Aydın Kalkan aday değil!

Sendika ekim ayında delegasyon, kasım ayında ise yönetim kurulu seçimlerini tamamlayacak. Öte yandan 14 yıldır sendika başkanlığı yapan Aydın Kalkan aday olmayacağını bildirdi.

>>Dilek Bayram