Efsane Metin Kurt'tan Gıyasi Tokoğlu'na... Kayserispor'un 1977-78 sezonundan unutulmaz bir kare

Kayserispor nostalji serisine efsane Metin Kurt'un da yer aldığı kadroyla devam ediyoruz. Sarı-Kırmızılı takım, 1977-78 futbol sezonunda başarılı bir sezon geçirmişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Efsane Metin Kurt'tan Gıyasi Tokoğlu'na... Kayserispor'un 1977-78 sezonundan unutulmaz bir kare
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplamda 57 yıldır Kayseri’nin en büyük marka değeri olan Kayserispor’u tanıtmaya devam ediyoruz.

Hazırladığımız Bu yazı dizisini Kayserispor taraftarı büyük bir ilgiyle okunmaya devam ediyor. Yıl sırasıyla değil, rast gele seçtiğimiz Kayserispor’un 11 kadroları, kısa zamanda büyük bir kitleye ulaştı. Sporseverler, Kayseri Anadolu Haberi yakından takip ederken, yeni yazı dişisiyle bir nevi zaman tüneline girip, maziyi anıyor. Genç nesil Kayserispor’da forma giymiş, bu şanlı armayı terletmiş isimleri öğreniyor. 
Bugün de Kayserispor’da efsane Metin Kurt’un da yer aldığı 1977-78 futbol sezonunda mücadele etmiş isimleri yad edeceğiz. 
Soldan sağa ayaktakiler: Cengiz Yazıcıoğlu, Enver Ürekli, Ali Özel, Gıyasi Tokoğlu, Erhan Asal, Yılmaz Yavman
Oturanlar: Metin Kurt, İsmail Öner, Zeki Ekinci, Ünal, Mustafa Ergücü. 

Evet, bu fotoğrafı Kayserispor sevdalısı kayserispor.org sitesinden temin ettik. Bu site, yıllardır Kayserispor’a verdiği destekle biliniyor. Ayhan Baynal’ın sahibi olduğu kayserispor.org Sarı-Kırmızılı takımın nostaljik fotoğraflarıyla geçmişe ışık tutuyor. O sezon Başkan Üveys Molu idi, takımı Erkan Kural çalıştırıyordu. 1977-78 futbol sezonunda Kayserispor Türkiye Kupası’nda yarı finale kadar yükselme başarısı göstermişti.

Fotoğraf: Bekir Demirağ Arşivinden