Eczacı Odası Başkanı'ndan erken ödeme tepkisi!

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, bazı ilaç grupları için erken ödeme talebinde bulunanlara tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Eczacı Odası Başkanı'ndan erken ödeme tepkisi!

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın sosyal medya hesabından sitemde bulundu. Akın, 4. ve 5. kademe ilaçlar için erken ödeme talebinde bulunanlara tepki gösterdi.

Eczacı Odası Başkanı'ndan erken ödeme tepkisi!
Eczacılar ülkemiz sağlık sektörünün en önemli paydaşlarından biri. Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde hastaneler ve hekimlerle birlikte eczacılar da doğrudan hastaya dokunan sağlık paydaşları olarak toplum sağlığının korunmasında büyük işlev görüyorlar.
Ancak eczacıların sorunları bir türlü çözüme ulaşmıyor. Eczacılar çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor.

Eczacı Odası Başkanı'ndan erken ödeme tepkisi!
Bu kapsamda Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın da sosyal medya hesabından sitemli bir paylaşımda bulundu. 
Başkan Akın 4. ve 5. kademe ilaçlar için erken ödeme talebinde bulunulduğu duyumları alındığını belirterek, böyle bir zamanda bu uygulamanın kabul edilebilir bir tarafı olmadığını kaydetti.

Eczacı Odası Başkanı'ndan erken ödeme tepkisi!
Akın, eczane ekonomilerinin her geçen gün geriye gittiğini vurguladığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi, “Son günlerde bazı özel depoların 4. ve 5. kademe ilaçlar için erken ödeme talebinde bulunduğu duyumlarını aldım. Böyle bir zamanda bu uygulamanın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Eczane ekonomileri her geçen gün geriye giderken, sabit fiyat politikası sebebiyle sermayeleri erirken eczanelerimizin bu duruma dayanması mümkün değildir. İlaç firmaları ve SGK arasındaki ekonomik çıkmazın faturası depolar aracılığıyla eczacıya, eczanelere kesilmemelidir. Bu yanlış uygulamadan biran önce dönülmesi elzemdir.”