Dursun, Baro Başkanlığı'na aday mı?

Haber: Şeref KAHRAMAN – Kayseri Baro Başkanlığı'nda Ekim ayında seçim heyecanı yaşanacak. Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan avukat Ali Köse'nin ardından, mevcut başkan avukat Cavit Dursun da Baro Başkanlığı'na yeniden aday olduğunu duyurdu.

Dursun, Baro Başkanlığı'na aday mı?

Kayseri Baro Başkanı Av. Cavit Dursun, yaptığı açıklamada, “Değerli Meslektaşlarım, bu yılın Ekim ayında yapılacak olan Kayseri Barosu Başkanlığı seçimlerinde, Hukukun Üstünlüğü, Yargı Bağımsızlığı, Avukat ve Savunma Hakları, İnsan Hak ve Özgürlükleri, Hizmet ve Meslek odaklı, Kurumsal Rol Model Baro anlayışımızı en üstlere çıkarmak için, ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diyerek, Baro Başkanlığına yeniden adayım” dedi.
26 yıllık fiili avukatlık ve geçmişi çok uzun yıllara dayanan Baro yöneticiliği tecrübesi olduğunu vurgulayan Dursun, “Ülkemizin, yargı bağımsızlığı, hukuk devleti ilkesi, savunma ve Avukatlık mesleği en başta olmak üzere, her alanda zor günler geçirdiği bir dönemde, özellikle yargı, savunma ve meslek sorunlarına çözüm üretmede ve mesleki hizmette rol model baro olma, meslek ve hizmet odaklı, 7/24 çalışma esaslı, bakış açısı tamamen hukuk ve meslek olan, hukuki ve mesleki değerler manzumesi anlayışımızla ve ortak akılla birlikte çalışmayı hedefleyen bir amaçla, 26 yıllık fiili avukatlık ve geçmişi çok uzun yıllara dayanan Baro yöneticiliği tecrübesi, liyakat, ehliyet ve bilgi birikimiyle, "yapacak işlerimiz var, söyleyecek sözümüz var", "...bitmedi, herşey yeni başlıyor" diyerek, adaylığımı ilan ediyorum” diye konuştu.
Av. Cavit Dursun, seçim sürecinde korona virüs tedbirleri kapsamında şahsi büro ziyaretleri yapılmayacağını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz değerli meslektaşlarımın ve toplumun sağlığı düşünülerek, adli çevremiz, bürolar, şehrimiz ve ülkemizde artış seyri artarak devam eden Corona virüs salgını nedeniyle, şahsi büro ziyaretleri yapılmayacaktır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür eder, affınıza sığınırım. Meslek ve hizmet odaklı, 7/24 geçerli yönetim anlayışımız gereği, tüm Baro çalışmaları, mesleki hizmetler ve faaliyetlerimiz, görev süremiz boyunca ve sonuna kadar, kesintisiz olarak sürdürülmektedir ve sürdürülecektir.”