Dünyanın Enerji ve Haberleşme Kablosu Kayseri'den!

Erciyes Anadolu Holding Bünyesi'nde bulunan HES Kablo 140 ülkeye enerji ve haberleşme kablosu ihraç ediyor. HES Kablo, 2023 yılında elektrik-elektronik sektörünün ihracat sıralamasında önemli bir başarı elde etti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Dünyanın Enerji ve Haberleşme Kablosu Kayseri'den!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holding’e bağlı şirketlerden biri olan, enerji ve haberleşme kablosu üretiminde dünyada önemli bir yere sahip olan HES Kablo’nun 2023 yılı mali verileri yüz güldürdü. 140 ülkeye ihracat yapma başarısı gösteren Şirket, Türkiye’de elektrik ve elektronik sektöründe yaptığı ihracat ile rekor kırdı. 

Dünyanın Enerji ve Haberleşme Kablosu Kayseri'den!

140 ülkeye kablo ihracatı!

Kayseri’nin önemli markalarından biri olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetiminde bulunan ve İSO 500 listesinde üst sıralarda yer alan Hes Kablo, 140 ülkeye kablo ihracatı yaparak dünyanın enerji altyapısına önemli katkılar sunuyor. 
40 yılı aşan tecrübesiyle haberleşme, enerji, fiber optik, data ve solar kablosunun yanında, alüminyum iletken, elektronik bakır tel, emaye bobin teli gibi ürünleriyle uluslararası kalite belgelerine sahip Hes Kablo, 2023 yılında ihracatını önemli bir noktaya yükseltti.

Türkiye’de elektrik elektronik sektöründe en çok ihracat yapan firmalar açıklanırken, listenin ilk sırasında Vestel, ikinci sırasında ise Arçelik yer aldı. BSH Ev Aletleri üçüncü olurken, HES Kablo ise 4. Sırada kendisine yer buldu.

2023 Yılında İhracatta Rekor Kırdı

Kayseri’nin Hacılar İlçesi’nde kurulu bulunan ve dünyanın önemli kablo üretim merkezlerinden biri olan HES Kablo, 2023 yılında 140’tan fazla ülkeye 264,2 milyon dolarlık ihracat yaptı.

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, HES Kablo’nun sektörün lideri olduğunu belirterek, ‘2023 yılında 264.2 Milyon dolarlık elektrik-elektronik sektör ihracatı ile  kablo sektörünün lideri/birincisi ve 3 beyaz eşyacının ardından Türkiye’nin 4. büyük elektrik elektronik ihracatçısı olan Hes Kablo'daki bütün mesai arkadaşlarımı başta genel müdürümüz Bora Koç bey olmak üzere yürekten tebrik ediyor, başarılarını ayakta alkışlıyorum’ dedi.