Dünyanın En Uzununa Özel Hizmet

Guinness Rekorlar Kitabı'na 'Dünya'nın En Uzun Boylu Kadını' olarak giren kişiye, görevlilerden özel hizmet. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Dünyanın En Uzununa Özel Hizmet

Guinness Rekorlar Kitabı'na ‘Dünya’nın En Uzun Boylu Kadını’ olarak giren kişiye, görevlilerden özel hizmet. Karabük’te yaşayan 27 yaşındaki Rümeysa Gelgi, Weaver Sendromu’ndan dolayı dünyanın en uzun boylu kadını olarak Safranbolu ilçesinde hayatını devam ettiriyor.

Safranbolu İlçe Seçim Kurulu görevlileri, 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Gelgi'nin Emek Mahallesi'nde bulunan evine seyyar sandık götürdü.

Dünyanın En Uzununa Özel Hizmet

8801 No’lu sandıkta oyunu kullanan Gelgi, gazetecilere yaptığı açıklamada oyunu kullandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Fiziksel Sebeplerden Kaynaklı Uygulama

Böyle bir şey beklemediğini söyleyen Gelgi, ‘Geçtiğimiz yıl hariç önceki yıllarda atandığım okula giderek oy kullanıyordum. Tabii ki fiziksel olarak bazı zorlukları oluyordu, seyyar sandık uygulaması fiziksel engelli bireyler için oldukça yararlı bir uygulama’ açıklamasında bulundu. 

Beş Dünya Rekoru Var

Gelgi’nin ‘Dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı’, ‘dünyanın en uzun boylu kadını’, ‘dünyanın en büyük ellere sahip kadını’, ‘dünyanın en uzun parmaklara sahip kadını’ ve ‘dünyanın en uzun sırtına sahip kadını’ rekorları bulunuyor.