Dünyanın en garip isimleri

Tantana köyünden Hell eyaletine kadar dünyanın en garip isimlerini sizin için derledik. Buyrun başlayalım...

Dünyanın en garip isimleri

1- Yayakbaşı/Düzce

Yayakbaşı, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. İpek Yolunun Düzce'deki başlangıcı olup burada bir han bulunmaktaydı.Köyü Kafkasyadan gelen Çerkezler kurmuştur. Çerkezce ismi Şavşav Habledir. 

2- Geydoğan/Amasya

Amasya'nın en eski köylerinden olan Geydoğan, Anadolu’nun manevi fethi için bölgeye gelen alperenlerden Doğan Bey, Rumlarla mücadele esnasında şehit düşmüştür. Geydoğan ismini bu değerli Allah dostundan dolayı ve “gey” kelimesi Farsça’da “bey/büyüklük” anlamını taşıdığı için “Geydoğan” ismini almıştır.

3- Erkek ismi: Ilgar

Ilgar, Hücum eden, oldukça çabuk, hızlı kişi anlamlarını taşır.

4- Hell/Norveç 

Hell kelimesi İngilizcede cehennem anlamına geliyor. Norveç gibi soğuk bir ülkede cehennem isimli bir yerin bulunması ise bir hayli ilginç.

5- Mihalıççık/Eskişehir

Bir gün İnönü Beyine misafirliğe giden Osman Beyi, Eskişehir Beyi ve Müttefiki Harmankaya tekfuru Köse Mihal teslim almak isterler, bunun üzerine çıkan savaşta Osman Bey galip gelir ve Köse Mihal'i esir alır. Köse Mihal daha sonra Osman Beyle dost olmuş ve (1308-1318) yılları arasında müslümanlığı kabul etmiştir. Harmankaya ve çevresi Köse Mihal'e dirlik olarak verilmiştir. Mihalıççık isminin Köse Mihal'den veya oğlu Gazi Mihal'den geldiği yönünde pek çok rivayet mevcut olmakla beraber henüz belirgin olarak hiçbiri hakkında kesin tarihi belge veya vesika elde edilememiştir.

6- Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu

Yeni Zelanda Yeni Zelanda'daki Kuzey Adası'nda bulunan 85 harfli bu ünlü tepe, Guinness rekorlar kitabında dünyadaki en uzun yer ismi. Kısaltması ise 57 harfle yapılıyor.

7- Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg

Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimli gölü olan Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, 45 harften oluşur ve içinde 15 'g' harfi vardır. Kısa hali ise 17 harfle "Lake Chaubunagungamaug"dur.

8-  Pelitbüküsekicek/ Samsun

Pelitbüküsekicek, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte pelit ağaçalrını çok olması ve bu ağaçların küçük bodur (bük)olması nedeniyle bu isim verildiği bilinmektedir.

9- Malaklar-Türkiye

Mersin'in Anamur ilçesine ait bir mahallenin adı.

10- Tantana/ ŞANLIURFA

Tantana, Şanlurfa'nın Harran İlçesine bağlı bir mahallesidir.

DERLEYEN: HİLAL TEKEOĞLU