Dünya'yı dize getirdiler

Türkiye Muaythai Milli Takımı, Yunanistan'da düzenlenen IFMA Elite Büyükler ve U23 Dünya Muaythai Şampiyonası'nda 2 altın, 8 gümüş ve 11 bronz madalya kazanarak genel klasmanda dünya şampiyonu oldu. Kadın sporcular özel ödül kazandı. Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Dünya'yı dize getirdiler

Türkiye Muaythai Milli Takımı, Yunanistan'da düzenlenen IFMA Elite Büyükler ve U23 Dünya Muaythai Şampiyonası'nda 2 altın, 8 gümüş ve 11 bronz madalya kazanarak genel klasmanda dünya şampiyonu oldu. 

Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Halil Demir, milli takımın başarısından dolayı büyük gurur duyduklarını ifade etti. Demir, “Muaythai Milli Takımı olarak 01-09 Haziran 2024 tarihlerinde Yunanistan'ın Patra kentinde düzenlenen turnuvada puan sıralaması olarak toplamda şampiyonluğu ülkemize getirirken kadın sporcularımız özel ödüle layık görülmüştür. Turnuvada 2 altın, 8 gümüş, 11 bronz madalya alarak Yunanistan'dan dönüş yaptık” dedi.

Dünya'yı dize getirdiler

Demir ayrıca, “Başta Başkanımız Hasan Yıldız olmak üzere, Genel Sekreterimiz Korkmaz Atalay, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Şakir Bayramoğlu, Hasan Urlu, Disiplin Kurulu Başkanı Aşkın Dinçer, Teknik Direktörümüz Ömer Uğur, Sportif Direktörümüz Göksel Cingöz ve Milli Takım Antrenörlerimiz Yılmaz Çeken, Burhan Çelik, Yücel Hapolat, Murat Tokat, Kevser Bilgin, Berkan Öner, Nazım Yorulmaz, Aptulkadir Şahin, Mehmet Aygün, Hakan Şahade, sporcularımıza ve hakemlerimize ve takım doktorumuz Sayın Prof. Dr. Murat Altay'a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Dünya'yı dize getirdiler

Elite Class Derece Listesi

Gülistan Turan: 51 kg dünya şampiyonu
Kübra Kokakuş: 60 kg dünya şampiyonu
Sibel Oruç: 48 kg dünya 2.si
Bediha Taçyıldız: 63.5 kg dünya 2.si
Halime Eke: 71 kg dünya 2.si
Büşra Beyazbal: 75 kg dünya 2.si
Zeliha Nur Kamaç: +75 kg dünya 2.si
İsa Taşdemir: 75 kg dünya 3.sü
Enes Bilben: 86 kg dünya 3.sü
Ayten Özdemir: 45 kg dünya 3.sü
Ezgi Keleş: 57 kg dünya 3.sü

U23 Derece Listesi

Onur Turan: 51 kg dünya 2.si
Cemile Aykoç: 63.5 kg dünya 2.si
Ekin Öykü Aydoğmuş: +67 kg dünya 2.si
Ömer Çavgın: 60 kg dünya 3.sü
Ahmet Büyükküberoğlu: +86 kg dünya 3.sü
Neriman Tarhan: 45 kg dünya 3.sü
Ayşenur Tandoğan: 54 kg dünya 3.sü
Gülcan Öztürk: 60 kg dünya 3.sü
Biran Duran: 67 kg dünya 3.sü

Dünya'yı dize getirdiler

Hamza Yerlikaya: Muaythai Milli Takımımızı gönülden tebrik ediyorum

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da başarıyı kutladı: “Yunanistan'da gerçekleştirilen IFMA Elite Büyükler ve U23 Dünya Muaythai Şampiyonası'nda genel klasmanda ve elit büyükler kategorisinde dünya şampiyonu olan Muaythai Milli Takımımızı gönülden tebrik ediyorum.”