Dünya Snowcross Şampiyonası başladı

Memduh Büyükkılıç, Dünya Snowcross Şampiyonası, İstikbal SNX Türkiye Açılış Seremonisi'ne katıldı. Türkiye'de ilk kez yapılan bu şampiyona Kayseri Erciyes'te yapılıyor. Başkan Büyükkılıç açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

Dünya Snowcross Şampiyonası başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , ilk kez Türkiye’de Erciyes’te gerçekleşen Dünya Snowcross Şampiyonası, İstikbal SNX Türkiye Açılış Seremonisi’ne katıldı.

Türkiye’de ilk kez yapılan Snowcross Dünya Şampiyonası, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşiyor. Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın açılış ayağı İstikbal SNX Türkiye etabı ile Kayseri Erciyes’te yapılıyor.

Tekir Kapı’da gerçekleşen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Snowcross Temsilcisi Isa Ismaeel Alawadhi,  ve dünyanın dört bir yanından gelen yarışmacılar katıldı.

Dünya Snowcross Şampiyonası başladı

Başkan Büyükkılıç: 'Burası Coşacak'

Başkan Büyükkılıç, böyle bir güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, 'Burası coşacak, hem yurt içi hem de yurt dışından gelenler Kayseri’mizi, Erciyes Kayak Merkezi’mizi, gururumuz olan bu değeri paylaşmış olacak' dedi.

Sporuyla, gastronomisiyle, en önemlisi kreatif, inovatif insanıyla, yatırımcısıyla, Kayseri’nin güzelliklerinden bahseden Büyükkılıç, 'Her birinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. Erciyes’imizin bembeyaz gelinliğe büründüğü ortamda sizlere kayakla buluşmanızı tavsiye ederek, iyi ki varsınız diyorum. Sağ olun, var olun' dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da Erciyes’in büyük bir nimet olduğunu, çok büyük özellikleri barındırdığını vurgulayarak, 'Özellikle Memduh Büyükkılıç başkanımızın yatırımlarla, gerçekleştirdiği projelerle burası çok daha önemli bir hale geldi, başarılı faaliyetler yapılır hale geldi. Bizim için, Kayseri için burası büyük bir iftihar kaynağı oldu' diye konuştu.

Dünya Snowcross Şampiyonası başladı

Vali Çiçek: 'Erciyes’imiz İçin Büyük Gün'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise 'Erciyes’imiz için büyük gün. Yarışmayı yüzümüzün akıyla tamamlayacağız. Bugün milat olacak. Daha önce de Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde uluslararası çok fazla organizasyon yapılmıştı. Bu organizasyonla beraber başka bir boyuta adım atıp, bunu da hızla devam ettireceğiz' diye konuştu.

Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’de turizmi ve sporu başka bir boyuta taşımak için mücadele verdiğini belirterek, 'Cumhurbaşkanlığı’mızın himayelerinde yürütüldüğü için Sayın Cumhurbaşkanımıza, bu organizasyonu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum. Kayseri’de turizmi, Kayseri’de sporu başka bir boyuta taşımak için büyük bir mücadele verdi, ekibiyle beraber nasıl mücadele verdiklerini en yakın gören birisi olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum' diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da dünyanın dört bir tarafından Erciyes’e akın edildiğini belirterek, Erciyes Kayak Merkezi ve tesisler hakkında bilgiler paylaştı. Bu hafta sonu yapılacak