Düğünlerde 4 bin lira yevmiye verme dönemi başladı

Nikâh tarihi ile düğün yerinin rezervasyonu arasındaki uyuşmazlıklar, çiftleri farklı çözümlere yönlendiriyor. Çiftlerin düğünlerini ertelemelerine gerek kalmadan 4 bin TL yevmiye ile temsili nikâh yapılabilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Düğünlerde 4 bin lira yevmiye verme dönemi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nikâh tarihi ile düğün yerinin rezervasyonu arasındaki uyuşmazlıklar, çiftleri farklı çözümlere yönlendiriyor. Son dönemde popülerlik kazanan temsili nikâh programları, çiftlerin düğünlerini ertelemelerine gerek bırakmadan, misafirlerinin beklentilerini karşılamayı amaçlıyor. Ancak bu hizmeti sunan temsili nikâh memurları, ücretleri konusunda çeşitlilik gösteriyor. 

Temsili nikâh memurları, çiftlerle önceden iletişime geçerek isteklerini detaylı bir şekilde öğreniyor. Düğün öncesi söyleyecekleri konuşmayı hazırlanıp mizahi veya beklenti doğrultusunda konuşmalar hazır bulunduruluyor. Cübbeleriyle merasimde yer alan temsili nikâh memurları, evlilik cüzdanını vermesi ve deftere imza atılması gibi ritüelleri de yapıyor.

Sahte ilan uyarısına dikkat!

Çiftlerin nikâh tarihi ve düğün yeri rezervasyonu arasındaki zaman çatışması, temsili nikâh memurluğu hizmetine olan talebi artırıyor. Ancak bu özel hizmetin bedeli 1500 ila 4 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Öte yandan bu nikâhlarda görev alan temsili nikâh memurlarına da iş kapısı çıkarken etkinliklerle ilgili sahte ilan uyarısı yapıldı. Son dönemler moda olan bu nikah türlerinde, internetteyer alan ilan sitelerinde 'temsili nikah memuru' olarak paylaşım yapıp, nikah merasimi düzenleyecek çiftlerle bağlantı kurmaya çalışan 'temsili nikah memuru' sayısında ciddi oranda artı yaşandığı gözlemlendi.