DSİ verileri açıklandı: Kayseri'nin ne kadar suyu kaldı?

DSİ'nin 9 Mart tarihli verileri Seyhan Havzası'ndaki barajların doluluk oranlarını gözler önüne serdi. Son yağışların ardından rakamlar değişirken, Develi'den gelen veriler dikkat çekti. Peki, Kayseri'nin barajlarında su seviyesi ne durumda? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açıklanan 9 Mart 2026 tarihli veriler, Seyhan Havzası’nda bulunan barajların doluluk oranlarını gözler önüne serdi. Son günlerde etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranlarında artış yaşandı.

Havza genelinde bazı barajlarda doluluk oranlarının yaklaşık yüzde 10 ila 15 civarında yükseldiği görülürken, Develi açısından önem taşıyan Gümüşören Barajı da bu artıştan payını aldı. Son yağışların ardından barajın doluluk oranı yaklaşık yüzde 15’lik yükselişle yüzde 49,40 seviyesine ulaştı.

Develi ve çevresindeki tarımsal alanlar için önemli bir kaynak olan Gümüşören Barajı’nda doluluk oranının yarı seviyeye yaklaştı.

Seyhan Havzası’nda bazı barajlarda doluluk oranları oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Yedigöze Barajı yüzde 96 doluluk oranıyla listenin en üst sırasında yer alırken, onu Çatalan Barajı yüzde 87,19, Köprü Barajı yüzde 79,85 ve Karakuz Barajı yüzde 73,02 oranlarıyla takip etti.

Havzada yer alan bazı barajlarda ise doluluk oranlarının daha düşük seviyelerde olduğu görüldü. Feke-2 Barajı yüzde 16,87, Kavşakbendi HES ise yüzde 16,27 doluluk oranıyla listenin alt sıralarında yer aldı.

DSİ’nin açıkladığı verilere göre 9 Mart 2026 itibarıyla Seyhan Havzası’ndaki barajların doluluk oranları şöyle;

Çatalan: %87,19
Bahçelik: %60,71
Yedigöze: %96,00
Feke-2: %16,87
Menge HES: %55,49
Köprü: %79,85
Kavşakbendi HES: %16,27
Gümüşören: %49,40
Göktaş-1: %38,79
Karakuz: %73,02

Son yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyelerinde artış görülürken, Develi’deki Gümüşören Barajı’nda yaşanan yükseliş Kayseri’de su gündeminin yeniden konuşulmasına neden oldu.