Döviz kuru sınırı aştı! Bakan'dan açıklama geldi

Döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ederken, haftanın ilk günü dolar kuru tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolar kurunu değerlendirdi. 11 Mart güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru sınırı aştı! Bakan'dan açıklama geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz piyasasında en çok tercih edilen dolar kuru tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili açıklama yaparak döviz piyasasını değerlendirdi.

Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı ağustos ayından bu yana 12 puan arttığını kaydeden Şimşek; ‘Fiyat istikrarını sağlamak birinci önceliğimiz olmaya devam ediyor. Büyümenin yeniden dengelenmesi süreci oldukça iyi gidiyor; iç tüketim ılımlı seyrediyor ve net ihracat güçleniyor. Cari açık beklenenden daha hızlı daralıyor ve bu yıl GSYİH'nın yüzde 3'ünün çok altına inme yolunda. Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı ağustos ayından bu yana 12 puan arttı. Programımıza olan güven arttıkça bu eğilim devam edecek.’ dedi.

Dolar kurunun dalgalı ilerlediğini vurgulayan Şimşek; ‘Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir. TCMB, elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini sabitleme kararlılığındadır. TCMB'nin enflasyonu düşürmesine yardımcı olmak amacıyla maliye politikasını sıkılaştırmaya devam edeceğiz. Özetle Eylül ayında açıkladığımız program beklendiği gibi çalışıyor’ ifadelerine yer verdi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

11 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları
Dolar
Alış: 31,99
Satış: 31,00 

Euro
Alış: 35,05
Satış: 35,08

Sterlin
Alış: 41,13
Satış: 41,15