Döviz kuru bugün ne durumda? (30 Ocak)

Haftanın ikinci günü döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ediyor. Yatırımını dövizden yana kullanmak isteyenler dolar ve avronun hangi seviyede ilerleyeceğini merak ediyor. 30 Ocak güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru bugün ne durumda? (30 Ocak)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru haftanın ikinci günü yukarı yönlü hareketine devam ederken, parasını dövize yatırmak isteyenler dolar ve avronun yıl içinde bant aralığında ilerleyeceğini merak ediyor.

Döviz kurlarında son zamanlarda yaşanan dalgalanmalar, küresel piyasalardaki gelişmelerden ve Türkiye'nin ekonomik durumundan etkileniyor. Uzmanlar, dolar/TL kurunun önümüzdeki dönemde 30-34 TL bandında seyretmesini bekliyor. 
Ekonomist İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararını açıkladıktan sonra piyasaların şekilleneceğini, Perşembe günü Avrupa bölgesinde enflasyon verisi açıklandıktan sonra da doların yükselebileceğini ön gördü.

Şubat ayında yükseliş beklediğini belirten Memiş; ‘Geçen haftayı yüzde 2,16’lık yükselişle 8 bin 346 puandan tamamlamıştı. Yılın ilk çeyreği ile alakalı 9 bin puan öngörüm devam ettiğinden yükselişler sürpriz değil. Şubat’ta yükselişin devamını bekliyor olacağım. 8.100-8.800 puan aralığına odaklandım’ dedi.

30 Ocak Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 30,35
Satış: 30,36

Euro
Alış: 32,88
Satış: 32,89

Sterlin
Alış: 38,55
Satış: 38,56