Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (13 Şubat)

Döviz kuru, yatırımcılar tarafından sıkça araştırılıyor. Ekonomistlere göre döviz kuru 2024 yılı sonuna doğru kademeli olarak yükselmeye devam edecek. Peki, dolar ve avro bugün ne kadar oldu? 13 Şubat güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (13 Şubat)

Haftanın ilk gününde dolar 30,72 lira seviyelerinde işlem görürken, Euro ise 30,16 liradan işlem görüyor. ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artması ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacaklarını açıklamasının ardından dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi yükselmişti.

Yatırımcıların gözü kulağı ABD'de açıklanacak olan enflasyon rakamlarında. Ocak ayında enflasyonun yıllık bazda yüzde 3.4'ten yüzde 2.9'a gerilemesi bekleniyor. Cuma günü, ABD enflasyon verilerinde revizyona gidildi ve Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) aralık ayındaki artış yüzde 0,3'ten yüzde 0,2'ye çekildi. Bu revizyon, faiz oranlarını düşürmeye başlamak için enflasyon baskılarının sürdürülebilir şekilde azaldığına dair daha fazla kanıt arayan Fed için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. ABD'de açıklanacak enflasyon rakamları döviz kurlarının belirleyicisi olacak.

13 Şubat Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar

Alış: 30,72

Satış: 30,72

Euro

Alış: 33,11

Satış: 33,13

Sterlin

Alış: 38,94

Satış: 38,95