Döviz kuru alıcı pozisyonuna geçti!

Döviz kuru, haftanın dördüncü gününe düşüş ile başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz piyasalarında alıcı pozisyonuna geçtiğini açıkladı. Peki, dolar ve Euro bu karardan sonra ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru alıcı pozisyonuna geçti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru, yeni güne düşüş ile başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz piyasalarında dün alıcı pozisyonuna geçtiği açıklandı. Dolayısıyla dolar 31 TL seviyesine kadar geriledi. 

Ekonomik açıdan olumlu bir gösterge…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervleri, bankacıların hesaplamalarına göre geçen hafta yaklaşık 1 milyar dolarlık bir artış gösterdi. Bu artış, faiz artışı sonrası net rezervlerin 200 milyon dolarlık bir artış göstermesinin ardından geldi. Yatırımcılar ve piyasa analistleri, TCMB'nin rezervlerindeki artışın Türkiye'nin döviz pozisyonu ve ekonomik istikrarı açısından olumlu bir gösterge olduğunu belirtiyorlar.

Ekonomistlere göre döviz kurlarında yaşanan düşüşün geçici olduğu ve yatırımcının bu fiyat aralığının alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde tavsiyede bulundular.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

4 Nisan Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 31,88
Satış: 31,88

Euro
Alış: 34,70
Satış: 34,72

Sterlin
Alış: 40,45
Satış: 40,46