Dolgulu Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Kahve keyfinizi taçlandıracak enfes bir tarifle karşınızdayız. Hem pratik hem de lezzetli 'Dolgulu Kurabiye' tarifi kahve yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Şekliyle sizi ve misafirlerinizi mest edecek bu kurabiyenin yapımı ise oldukça kolay. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Dolgulu Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Kahve keyfinizi taçlandıracak enfes bir tarifle karşınızdayız. Hem pratik hem de lezzetli 'Dolgulu Kurabiye' tarifi kahve yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Şekliyle sizi ve misafirlerinizi mest edecek bu kurabiyenin yapımı ise oldukça kolay.

Kolay ve basit malzemelerle hazırlanan elmalı kurabiye tarifi, evdeki herkesin kolaylıkla yapabileceği bir lezzet harikası. Elma ve tarçın uyumunun mükemmel lezzetiyle buluştuğu bu tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi şaşırtacak.

İşte tarifin detayları;

Malzemeler:

200 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta sarısı
1 su bardağı nişasta
2,5 su bardağı undan biraz fazla

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğuralım. Hamuru iki eşit parçaya ayıralım. Hamurları 30x30 cm boyutlarında yağlı kağıt üzerinde açalım. Açtığımız hamurları üzerini streç ile kapatıp buzdolabında 2 saat bekletelim. Hamurları buzdolabından aldıktan sonra ilk hamuru alıp, kalıplarla görseldeki gibi şekil çıkartalım.

Dolgulu Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

İkinci hamuru da şekil çıkarttığımız hamurun üstüne kapatalım. Bu iki hamur üst üste geldikten sonra, daha büyük olan kalıpla bir daha şekil çıkartalım. Oluşan şekillerin kenarlarına bıçakla derin çizikler atalım. Hazırladığımız kurabiyeleri fırın tepsisine alalım. Önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 30 dakika renk alana kadar pişirelim (Pişirme süresi fırına göre değişebilir, hamuru sürekli kontrol edelim). Piştikten sonra soğuyan kurabiyelerin oyuk kısmına karamel sos, marmelat, reçel vs. koyabilirsiniz. Daha da tatlandırmak isterseniz üzerine fındık ya da pudra şekeri serpmeyi unutmayın. Afiyet olsun…