Dolar ve Euro 30 TL'mi oluyor?

Euro kurundaki son veriler serbest piyasadan gelmeye devam ediyor. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, kur için bayram sonrası 30 TL olabilir demişti. Peki, ekonomistlerin dediği gibi Dolar ve Euro 30 TL olabilir mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Dolar ve Euro 30 TL'mi oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Euro kurundaki son veriler serbest piyasadan gelmeye devam ediyor. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, kur için bayram sonrası 30 TL olabilir demişti. Son dönemde artan dolar kuru birçok vatandaşı endişelendiremeye devam ederken konuyla ilgili bazı ekonomistler farklı açıklamalar yapmaya devam ediyor. 

Dolar ve Euro 30 TL'mi oluyor?

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, MÜSİAD başkanı Mahmut Asmalı’da son günlerde artan dolar ve euro hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Asmalı, Türkiye’nin dış ticaret hacmi ve dolar bazlı borçlanmalarının fazlalığından dolayı, doların hızla değer kazanmasının ihracatı ve ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Mahmut Asmalı, Habertürk TV'ye verdiği bir röportajda, "Döviz kurunda yaşanan bu ani yükselişi beklemiyorduk. Yıl sonunda da 30’lu rakamları geçmeyeceğini düşünüyorduk. Ancak son artışlarla birlikte yıl sonunda 30 TL’yi biraz aşabileceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.