Dolar ve avronun alış - satış fiyatı ne kadar oldu?

Haftanın 4. gününde dolar ve avronun alış – satış fiyatları en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Döviz yatırımcılarının yakından takip ettiği dolar, avro ve sterlin fiyatları her gün güncelleniyor. 19 Ekim Perşembe Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Dolar ve avronun alış - satış fiyatı ne kadar oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz yatırımcıların sıklıkla takip ettiği dolar ve avro, Ortadoğu'da meydana gelen savaştan dolayı yükselmeye devam ediyor. Dövizde en çok tercih edilen dolar, 29 TL sınırına yaklaşmış durumda.

Dolar ve avronun alış - satış fiyatları ne kadar oldu?

Bazı ekonomistler, döviz kurunda düşüş yaşanabileceğini de tahmin ediyor. Fed'in faiz artırımının devam etmesi ve enflasyondaki düşüşün döviz kurları üzerinde baskı oluşturabileceğini tahmin ediyor. 

Ekonomist Selçuk Geçer ise döviz kurunun yükseleceğini daha önce belirtmişti. Şimdi ise avronun yükseleceğine dair açıklamasında 2024'ün yüksek faizli geçeceğini, FED'in faiz arttırımını durdurabileceğin ifade ederek şöyle dedi: 'Bu durumda da dolar kısa sürede kendini kilitleyecek, o zaman da Euro tarafında yükselişler başlayacak. Bu durumda da yıl sonu gibi ve gelecek yılın başlarında dolar/Euro tarafında paritenin 1.10 üzerine çıkması olası bir yükseliş olacak.'

Serhat Geçer, ayrıca 31 Mart seçimlerinden sonra dolar kurunun ani yükselişe geçeceğini hatta 35 TL'ye kadar çıkabileceğini ön görüyor.

19 Ekim Perşembe Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar

Alış: 28.0135
Satış: 28.1358

Euro

Alış: 29.5654
Satış: 29.7395

Sterlin

Alış: 33.7934
Satış: 34.4441