Dolandırıcılıkta Son Nokta: Böyle Hile Görülmedi!

Türkiye'de Antep fıstığının fiyatlarının artmasıyla baklava fiyatları da yükseldi. Sosyal medyada viral olan bir video, bezelye kullanarak fıstık içi yapma yöntemini gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde.'

Dolandırıcılıkta Son Nokta: Böyle Hile Görülmedi!

Türkiye'de Antep fıstığının fiyatlarının sürekli artması, geleneksel tatlılarımızdan baklavanın da fiyatlarını yukarı çekti. Bu durum, bazı vatandaşları yaratıcı ama bir o kadar da şaşırtıcı yollara yönlendirdi. Son dönemde sosyal medyada viral olan bir video, bezelye kullanarak fıstık içi yapma yöntemini gözler önüne serdi. Bir sosyal medya kullanıcısı, Antep fıstığı yerine bezelye kullanarak baklava yapmanın yolunu buldu. Bu kullanıcı, bezelyeleri Blender'da çektikten sonra üzerine biraz şeker ekleyip fırınladı ve elde ettiği karışımı baklavada fıstık içi olarak kullandı. Görüntülerde, bezelye karışımının fıstık içi ile neredeyse birebir aynı göründüğü dikkat çekti.

Dolandırıcılıkta Son Nokta: Böyle Hile Görülmedi!

Görüntüler kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi ve pek çok kullanıcı bu yöntemi denemeye karar verdi. Ancak birçok kişi de bu hileye tepki gösterdi. 'Gerçekten yediğimiz baklavalarda fıstık var mı?' sorusunu akıllara getirdi. Bu tür hileler, tüketicinin yanıltılmasına yol açabilir ve uzun vadede sağlığa zarar verebilir. Fiyatı çok uygun olan ürünlere karşı temkinli olunmalı ve güvenilir markalar tercih edilmelidir. Gerçek fıstıklı baklavanın lezzeti ve kalitesi, hiçbir zaman bezelye ile yapılan bir hileyle karşılaştırılamaz.