Diyet Yapmadan Nasıl Kilo Verebilirim?

Yaz ayları da yaklaşırken pek çok kişi nasıl hızlıca kilo verebilirim sorusuna yanıt arayıp bir sonuç elde edilmemektedir. Hızlı kilo vermek için çare arayıp bulamıyor musunuz, hayatınızda ve fiziğinizde değişiklik mi istiyorsunuz? Bu durum zor değil zayıflayabilirsiniz. Bunu sizler için araştırdık işte kilo vermenin yolları? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Diyet Yapmadan Nasıl Kilo Verebilirim?

Yemek yiyerek ve diyet yapmadan kilo verilir mi? Sorusu merak ediliyor. Çeşitli yöntemler deneyip kilo verememiş olabilirsiniz. Bu durum moralinizi bozmasın, fakat hayatınızda ufak değişiklikler yapmanız gerekir. Sizin için bunu araştırdık işte diyet yapmadan kilo vermenin yolları…

 Gün içerisinde kendinize ayırdığınız 1 saatlik yürüyüşte, vücutta depolanmış yağların yakımı için sizlere ekstra yardımcı olacaktır. Öğün atlamadan düzenli ve daha hafif bir beslenme planı oluşturun ve öğünlerinizde sebzelere bol bol yer verin. Her besin grubunu içeren dengeli tabaklar tercih ederseniz çok daha işte yarayacaktır.

Her gün bir fincan yeşil çay tüketin, düzenli şekilde tüketilen yeşil çay metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin de düzenli çalışmasını sağlayarak vücutta ödem tutmayarak şişkinlik hissi yaşamazsınız.
Uyku düzeni oluşturmanız gerekli, en geç 22.00’da yatmış olmanız gereklidir çünkü, 22.00-03.00 arasında vücut çalışır ve metabolizma çok hızlı çalışır. Yani uyku dahil kilo verdirir.  Bunu istiyorsanız uyku düzeninize çok dikkat etmeniz gerekiyor.
Hızlı kilo vermek istiyorsanız şekerden ve paketli ürünlerden en az seviye tüketecek şekilde uzak durmalısınız. Paketli ürünlerin içerdiği şeker içeriği kilo verme sürecinde başarılı bir yol izlememize izin vermeyecektir. Bunlar yerine daha sağlıklı atıştırmalıkları tercih edebiliriniz. Lif içeriği yüksek ve kan şekerinizi hemen yükseltmeyecek bir meyve ihtiyacınızı karşılayabilir. Maden suyu tüketin, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olduğundan, düzenli kullanımında zayıflamaya da etki edebilir.
Egzersiz yapın, sabah saatlerinde yapılan egzersiz tüm gün zinde kalmanızı sağılar. Ayrıca güne hareket ederek başlamak iştahın kapanmasına yardımcı oluyor. Sabah egzersizleri ile aldığınız kalorileri daha kısa sürede yakabilirsiniz. Bunun yanı sıra kaslarınızı da çalıştıracağınız için kilo verirken vücudunuz daha sıkı bir hale gelebilir.
Yemek yemeden önce koklayın, yiyecekler ve yemek koklayarak iştah kapanabilir. Böylelikle iştah kesilerek kilo alımını önlemiş olursunuz. Özellikle  muz gibi besinleri kokladığınızda iştahınızın kesildiğini göreceksiniz.

Sağlıklı yağlar tüketmekten kaçınmayın. Hangi beslenme planını seçerseniz seçin, vücudunuz hala sağlıklı yağlara ihtiyaç duyar. Zeytinyağı ve avokado yağı , yemek planınıza dahil etmelisiniz. Ama tereyağı ve hindistancevizi yağı gibi yağlar, daha yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle yalnızca ölçülü olarak kullanılmalı.