Diyanet'ten teravih namazı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 gölgesinde geçirilecek olan Ramazan ayı için, teravih namazı ve aşıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Diyanet'ten teravih namazı açıklaması

2021 Yılı Ramazan Ayı Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazının evde kılınabileceğini açıkladı.

12 Nisan Pazartesi günü kılınacak teravih namazının ardından, 13 Nisan Salı günü tutulacak oruç ile mübarek ramazan ayına girileceğini hatırlatan Erbaş, Sağlık Bakanlığı ile yapılan istişareler sonucunda teravih namazının evlerde kılınmasının uygun olacağına karar verdiklerini söyledi. Erbaş, "Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarımızı camilerimizde kılalım, çoluğumuzla çocuğumuzla o coşkuyu camilerimizde yaşayalım. Ancak, salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının uzun süre kapalı bir alanda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı geçen sene olduğu gibi teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Tabii acı ve üzücü. Yani böyle bir duyuruyu yapmak benim için gerçekten çok acı ama sağlık çok önemli." dedi.

"AŞI ORUCU BOZMAZ"

Öte yandan, vatandaşlardan Kovid-19 aşısının orucu bozup bozmayacağına dair çok yoğun soru aldıklarını da söyleyen Erbaş, aşı yaptırmanın orucu bozmayacağını ifade etti.

Haber Merkezi