Diri fay haritası güncellendi: Kayseri...

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ülke genelinde diri fay haritasını güncelledi. Vatandaşların dikkatini çeken haritada bakın Kayseri'nin hangi bölgelerinde diri fay hattı var? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Diri fay haritası güncellendi: Kayseri...

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ülke genelinde diri fay haritasını güncelledi. Vatandaşların dikkatini çeken haritada Türkiye genelinde 45 il ve 110 ilçe doğrudan diri fay hattı üzerinde yer aldığı belirlendi. İşte bu ilçeler arasında Kayseri'nin Talas ve Yeşilhisar ilçeleri de yer alıyor.

Türkiye genelinde doğal afetlerin önlenmesi ve risklerin değerlendirilmesi amacıyla da çalışmalarını sürdüren MTA, ülke genelindeki diri fay hatları üzerinde bulunan bölgelerin olduğu haritayı güncelledi.

Güncellenen verilere göre Türkiye'de 45 il ve 110 ilçe, doğrudan diri fay hatları üzerinde konumlanmış durumda. Haritada Kayseri'nin Talas ve Yeşilhisar ilçeleride dikkat çekti. Fay hatları, deprem riski taşıyan bölgeler olarak bilinirken, MTA'nın bu verilerin güncel halini paylaşarak halkın bilinçlenmesine ve gerekli önlemlerin de alınmasına katkı sağlıyor.

Diri fay haritası güncellendi: Kayseri...

Fay hatlarının belirlenmesi ve bu bölgelerdeki risklerin değerlendirilmesi, deprem öncesinde alınacak önlemlerin önemini vurguluyor. Bu kapsamda, haritada yer alan illerin deprem hazırılığı konusunda dikkatli olmaları öneriliyor.