Dikkat - Sınav Sistemi Değişiyor!

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy yaptığı açıklamada sınav sisteminin değişeceğine vurgu yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Dikkat - Sınav Sistemi Değişiyor!

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla sınav sisteminin değişeceğine vurgu yaptı. 

Dikkat - Sınav Sistemi Değişiyor!

Ali Ersoy yaptığı açıklamada; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 16 ayrı kuruma hizmet veren ve 60'a yakın sınavla 13 milyon adaya hizmet sunan bir kurum olarak dikkat çeken bir değişikliğe gideceğini söyleyerek, önümüzdeki sene, uluslararası alanda geçerliliği olan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (TR-YÖS) ile öğrenci seçim sürecinde önemli bir adım atılacağını söyledi. Bunun yanı sıra, dil alanında devrim niteliğinde sınavlar da planlanladıklarını söyleyen Ersoy, 'Mayıs ayında yapılacak sınavı en az 50 ülkede ve 6 kıtada gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Aldığımız dönüşler, sınavın uluslararası standartlara uygun olduğunu gösteriyor' dedi.

ÖSYM'nin 4 yıllık stratejik planını tamamladığını belirten başkan, aynı zamanda dijitalleşme konusunda önemli adımlar attıklarını ve 2026 yılında tamamlanacak bir dijital dönüşüm sürecine girdiklerini vurguladı. Başkan, 'Yapay zeka ile soru hazırlama gibi yenilikçi uygulamaların yanında, dil alanlarında devrim niteliğindeki sınav çalışmalarımız da devam ediyor. ÖSYM, geleceğin eğitim ve sınav standartlarını belirleme konusundaki taahhüdünü sürdürüyor' şeklinde konuştu.