Dikkat! O tarihte iş bırakacaklar

Türk Veteriner Hekimler Birliği, Sağlıkta Şiddet Yasası'nın veteriner hekimleri de kapsaması için çağrı yaptı. Veterinerler iş bırakma eylemi yapacak. Peki, hangi tarihte iş bırakılacak? Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkan Yardımcısı Mikayil Sert, şiddete maruz kalmış tüm veteriner hekimleri desteklediğini söyleyerek, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Dikkat! O tarihte iş bırakacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Veteriner Hekimler Birliği ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ kapsamının veteriner hekimleri iş bırakacak. Bu doğrultuda veterinerlere çağrı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkan Yardımcısı Mikayil Sert, şiddete maruz kalmış tüm veteriner hekimleri desteklediğini söyleyerek, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Dikkat! O tarihte iş bırakacaklar

Geçtiğimiz günlerde Ankara Çankaya'da bir vatandaş enfeksiyon tedavisi gören kedisi ölünce 4 arkadaşı ile kliniği basıp, Veteriner Hekim Ceren Eroğlu'nu tokatlayarak, darp edip, klinikteki eşyaları dağıtmıştı. Bu olaydan sonra Türk Veteriner Hekimler Birliği ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ kapsamının veteriner hekimleri kapsaması için çağrı yaparak 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü tüm veteriner hekimleri işi bırakma eylemi yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkan Yardımcısı Vet. Hek. Mikayil Sert, veteriner hekimlere uygulanan şiddet ile ilgili basın açıklaması yaparak meslektaşlarının yanında olduğu çağrısını yaptı. Sert: “Ülkemiz sınırları içerisinde son günlerde artan şiddet olayları, özellikle sağlık sektöründe çözümsüz bir sorun olarak halen güncelliğini korumaktadır. Uzun bir süredir tıp camiasına yönelik çeşitli şiddet eylemleri son zamanlarda veteriner hekimlik camiasına da sıçramış ve hayvan sağlığının bütün yükünü sırtlarında taşıyan veteriner hekimleri de hedef almaya başlamıştır. Artan bu şiddet eylemlerini protesto etmek, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımızı desteklemek, özlük haklarımızla ilgili isteklerimizi ve duruşumuzu en güçlü bir şekilde ifade etmek amacıyla 21 Ağustos 2023 tarihinde iş bırakma eylemi yapacağız. Ankara’da Veteriner Hekim Ceren Eroğlu’nun kliniğine tecavüz edilerek Ceren Eroğlu darp edilmiş, kliniğine zarar verilmiştir. Yine bir Veteriner Hekim meslektaşımız, Muhammed Alperen Topçu Sivas’ta hasta muayene bahanesiyle bir işletmeye davet edilerek burada işletme sahiplerince darp edilmiştir. Meslektaşlarımızın gıda kontrolleri, kliniklere yapılan tecavüzler ve alanda kontrol, tedavi ve muayeneler esnasında karşılaştıkları şiddet olaylarını şiddetle telin ediyoruz” diye konuştu.

‘Adli önlemler almasını acilen talep ediyoruz’

Sert yaptığı basın açıklamasında, hukuki ve adli önlemler alınmasını acilen talep ediyoruz diyerek hükümete çağrıda bulundu. Sert; “Hem veteriner hekimlik camiasının çalışkan bir neferleri ve hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü yapılacak olan iş bırakma eyleminde meslektaşlarımızın yanlarında olduğumuzu kuvvetli bir şekilde beyan ediyoruz. Hükümetin bu konuda acil olarak Veteriner Hekimlik mesleğini de “Sağlıkta Şiddet” yasası kapsamında değerlendirilerek yasal, hukuki ve adli önlemler almasını acilen talep ediyoruz” dedi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği kendi web sitesinden duyuru yaptı. Duyuruda: “Bir hafta öncesinden başlanarak tüm hasta sahipleri konuya ilişkin bilgilendirilecek, Muayenehane, poliklinik ve hastanelerin kapısına 21 Ağustos Pazartesi Günü hazırlanan afiş asılacak, 21 Ağustos’ta tüm muayenehane, poliklinik ve hastaneler kapalı olacak, acil durumlarda (trafik kazası, düşme, doğum vb) telefonla ulaşan hastalar için tedavi uygulandıktan sonra tekrar kapatılacak. Yatan hasta varsa kapalı halde tedavi yapılarak iş yeri terk edilecek. Gıda alanında çalışan meslektaşlarımız iş yerlerine durumu bildirecek, zorluk yaşayanlar, izin veya raporla işe gitmeyecek. Kamu, üniversite, belediyelerde çalışan veteriner hekimler aynı yolu izleyecekler. 21 Ağustos’ta saat 12.00’de Odalarımızın bildireceği yerde tüm meslektaşlarımızın katılacağı basın açıklaması yapılacak. Hedefimiz istisnasız ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın bu haksızlığa karşı tek yürek olarak sesini duyurmasıdır” ifadeleri yer alıyor.

Dikkat! O tarihte iş bırakacaklar