Dikkat - Bunu yapan ev sahipleri kiracısına 120 bin TL borçlanıyor!

Evini kiraya veren vatandaşları şok edecek bir haber geldi. Bunu yapan ev sahipleri kiracısına 120 bin TL borçlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Dikkat - Bunu yapan ev sahipleri kiracısına 120 bin TL borçlanıyor!

Kiracıları zor durumda bırakan ev sahipleri için yeni karar çıkarıldı. Bunu yapan ev sahipleri yandı. Kiracınıza 120 bin TL borçlanabilirsiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Dikkat - Bunu yapan ev sahipleri kiracısına 120 bin TL borçlanıyor!

Türkiye’de son yıllarda yüksek enflasyon sebebiyle kira fiyatlarında da büyük artış görüldü. Artışlar ev sahibi- kiracı arasında büyük krizler yaşanmasına sebep oldu. 

Ev  sahiplerinin kiralarda fahiş artışlar uygulaması nedeniyle adliyelerde de yoğun günler yaşanıyor. 

Hükümet konuyla ilgili birçok önlem almış, gerekli düzenlemeler yapılmıştı. Geçtiğimiz yıl kira artış oranlarına yüzde 25 sınırı getirilmiş, kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunlu olmuştu. Bu kapsamda anlaşmazlık yaşayan ev sahibi ve kiracılar mahkemeden önce arabulucuya başvuracak.

Ev sahipleri kiracılarına evi tahliye etmesini istediğinde noterden ihtarname gönderir. Bu durumda evi tahliye eden kiracı, ev kiraya verildiğinde mahkemeye başvurursa tazminat alamıyor.

Ancak, ev sahibi ihtiyaç hali ile kiracıyı çıkarır da 3 yıl içinde evi başka birine kiraya verirse eski kiracıya tazminat hakkı doğuyor.
Eski kiracının tazminat talep etmesi halinde son kira tutarının üzerinden 1 yıllık kira bedeli kadar tazminat ödemesi gerekir.

Şöyle ki, eski kiracının aylık ödediği kira bedeli 10 bin TL ise ev sahibinin eski kiracıya 120 bin TL tazminat ödemesi kararlaştırılır.
Ancak mahkeme kararı olmadan evden tahliye eden kiracılar bu haktan faydalanamayacakları da belirtiliyor.