Dijital Türk Lirası Projesi ne zaman hayata geçecek?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı tamamlandı. TCMB öncülüğünde çalışmaları yürütülen Dijital Türk Lirası Projesi'nde gelinen aşama ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası hakkında bilgilendirme yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Dijital Türk Lirası Projesi ne zaman hayata geçecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı tamamlandı. TCMB öncülüğünde çalışmaları yürütülen Dijital Türk Lirası Projesi’nde gelinen aşama ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası hakkında bilgilendirme yapıldı.

 Toplantının ardından yapılan açıklamada finansal piyasaların istikrarlı hale gelerek güçlendirilmesi, yurt içi tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin sağlanması ve finansmana erişimin artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Fiyat istikrarı ve finansal istikrarın sağlanması ile uyumlu olacak şekilde, katma değeri yüksek ve ihracat odaklı yatırımların teşvik edilmesi, dışa bağımlılığın azaltılması ve sürdürülebilir büyümenin desteklenmesi amacıyla başta Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK) olmak üzere yatırımcıların finansman imkânlarını artıracak yeni stratejiler istişare edildi.

Yastık altı altınlar ekonomiye kazandırılacak

Toplantıda finansal piyasalarda Türk Lirası cinsinden enstrümanların çeşitlendirilmesi ve yatırımcılar için daha cazip hale getirilmesine ilişkin yürütülen çalışmaların krititize edildiği belirtildi.

Dijital Türk Lirası projesinde gelinen son durum 

Yastık altında biriktirilen altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik mevcut sistemlerin geliştirilmesi amacıyla önümüzdeki dönemde atılması planlanan adımların masaya yatırıldığı ifade edildi. Yılmaz yastık altı birikimlerin ekonomiye kazandırılmasına ilişkin şunları kaydetti: 'Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik sistemlerin geliştirilmesi amacıyla önümüzdeki dönemde atılması planlanan ilave adımlar ile dijital para uygulamaları ve dijital varlıkların geleneksel ödeme sistemlerine karşı oluşturabileceği riskler ve çözüm önerileri ile Dijital Türk Lirası Projesi’nde gelinen son aşamayı da ele aldık.'

TCMB öncülüğünde çalışmaları yürütülen Dijital Türk Lirası Projesi’nde gelinen aşama ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası hakkında bilgilendirme yapıldı.

Katılım finans ekosisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların ve sektörü destekleyici mekanizmaların görüşüldüğü Katılım Finans Çerçeve Kanunu’nun hazırlıklarının değerlendirildiği söylendi.

Aile ve Gençlik Bankası’na ilişkin çalışmaların ise önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması planlanan Kanun Teklifi Kurul üyeleri ve ilgili taraflarla istişare edildiği belirtildi.

Cevdet Yılmaz, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye vizyonu kapsamında güçlü ekonomi, güçlü toplum, güçlü Türkiye hedefine ulaşabilmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.