Dijital Gösterim Merkezi açılışta büyük ilgi gördü

Kayseri'de Kurşunlu Otoparkı'nda kurulan Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi vatandaşların beğenisine sunuldu.

Dijital Gösterim Merkezi açılışta büyük ilgi gördü

26 Nisan Çarşamba günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, davetliler ve vatandaşın katıldığı açılış töreni ilgi gördü.

Burada konuşan Bakan Akar, "Milli Muharip uçağımızı da Kızılelma'yı da uçuracağız. Bu konularda artık hiçbir engel tanımıyoruz." dedi.

Merkezde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanterindeki milli üretim silah ve sistemlerin tanıtımının yapıldığını ifade eden Akar, "Mehmetçiğin kahramanlığının yanı sıra sahip olduğu ileri teknoloji, silah ve mühimmatı göstermesi bakımından bu merkez önemlidir." diye konuştu.

Serginin amacına değinen Bakan Akar şunları kaydetti: "Merkezin açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan Bakan Akar, “Burada bugüne kadar yaptıklarımız, silahlı kuvvetlerimizin kullandığı tüm araç ve gereçleri sizlerle paylaşma imkanı bulduk. Bazı yerlerde maketler kullanıldı. Bazı yerlerde dijital gösterim şekli uygulandı. Bu şekliyle Mehmetçiğin neleri kullandığını, neler kullanarak mücadele ettiğini, diğer taraftan da ülkemizde yerli ve milli olarak son 15-20 yılda neler yapıldığını, nerelere geldiğimizi, ihraç dahi ettiğimizi, savaş gemilerimizi, İHA’larımızı, SİHA’larımızı, TİHA’larımızı yapabildiğimizi, ihraç ettiğimizi büyük bir gururla sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu serginin amacı budur. Burada gerçekten çok ileri teknoloji kullanılıyor. Bunlar önemli başarıların göstergesi.” Mehmetçiğin kullandığı araç ve gereçlerin sergilendiği merkezde vatandaşlar askerler ile fotoğraf çekilip mühimmatlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretçi bir vatandaş da buraya ailesiyle geldiğini belirterek, "Gerçekten muhteşem bir atmosfer. Askerlerimizin kullandığı silahları görme şansına sahip olduğumuz için mutluyuz, gururluyuz." dedi.

Burada askerler ile fotoğraf çekilerek kendilerine güzel bir anı kaldığını ifade eden genç grubu ise,

"Bu kadar güzel bir ortam olacağını düşünmemiştik açıkçası öyle merak ettik geldik ama içerisi gerçekten harika. Askerlerin kullandığı silahları, helikopterleri, tankları ve daha birçok şeyi onlardan dinleyerek öğreniyoruz. Bizimle çok güzel ilgilendiren. Emeği geçen herkesin eline sağlık." ifadelerini kullandı.

>>Haber Merkezi