DGS sonuçları açıklandı

Kayseri'de DGS'ye giren öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak veya açık öğretimden örgün öğretime geçmek isteyen öğrencilerin katıldığı Dikey Geçiş Sınavının sonuçları açıklandı. Peki, DGS sonuçları nasıl öğrenilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

DGS sonuçları açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de DGS’ye giren öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İki yıllık üniversite eğitimlerini  dört yıla tamamlamak veya açık öğretimden örgün öğretime geçmek isteyen öğrencilerin katıldığı Dikey Geçiş Sınavının sonuçları açıklandı. ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı kılavuzunu adaylar ile paylaşacak. Tercih kılavuzunda lisans programlarının koşulları, alım yapılan puan türü ve lisans alan kodu yer bulunacak. DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 

DGS sonuçları nasıl öğrenilir?

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanabilecekler. DGS tercih kılavuzunda dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının adları, kontenjanları, puan türü, öğretim süresi ve koşulları yer alacak.